GAYA HIDUP SIHAT DENGAN JOM DETOX JUTAWAN

Alhamdullilah. Syukur ya Allah sebab saya ditempatkan dalam group Jutawan ini. Sebelum ini gaya hidup saya memang tidak sihatlah. Kalau diberi skala 1 hingga 10, gaya hidup sihat saya cuma 2/10. Tapi selepas join Jom Detox Jutawan, saya tidak sangka saya boleh berubah begitu drastik dan istiqomah sampai sekarang. Alhamdullilah.

Saya ceritakanlah pasal diri saya ye. Hehe

Barang Dapur

Sebelum join Detox, saya memang suka beli process food seperti sosej, nuget, chicken slice. Selain itu, sudah seperti kewajiban untuk kami beli sos tiram. Setiap bulan kena ada sos tiram dan bahan perisa yang serbuk tu. Tepung ada 4 jenis. haha. Tepung salut ayam, tepung gandum, tepung jagung, tepung kanji. Bermacam tepung ada di dapur. Ikan tin paling sikit pun ada 6 tin sardin. Itu belum termasuk mee segera yang husband selalu ambil 3 jenis, laksa, kari dan tomyam. So rasanya dalam 100% belanja rumah kami, hanya 30% makanan fresh. Saya memang jarang sangat beli ayam atau ikan fresh masa tu.
Zaman sekarang ramai yang nak cepat saja. Sampai segala food pun mau cepat. Instant food, process food. So ini adalah kategori bad grocery. Sebaiknya grocery kita banyakkan makanan yang hidup. Raw food, real food.

Selepas Detox, grocery saya paling banyak adalah real food. Ayam, ikan semua yang fresh, begitu juga dengan jajan kami ganti dengan buah-buah.

Selepas saya mengalami masalah kulit yang sangat teruk dan doktor nasihatkan untuk berpantang dari mengambil makanan seperti di atas, saya perlahan-lahan buang semua makanan segera tersebut. Join Detox, kami ada support group. Selain Detox badan, kami juga diminta untuk Detox barang dapur. Sekarang ini saya cuma beli ikan dan ayam basah, sayur-sayur fresh dan buah. Untuk bahan masak pula, saya cuma ada blackpepper asli, olive oil, garam. Even kunyit pun saya pakai yang hidup. Alhamdullilah. my skin problem getting better after joining Detox.

Barang Mandi dan Sabun Cuci

Sebelum Detox, saya sudah guna skincare dan pencuci rumah yang organik. Tapi saya masih ada masalah asma bila terhidu sabun pencuci kain.
Skincare juga bertukar ke produk yang beyond organic
Selepas Detox, saya bertukar ke semua sabun cuci kain, pinggan, rumah, skincare, lotion ke beyond organic product. Alhamdullilah, selepas ini. Asma saya memang tidak datang.

Bersenam

Sebelum ini senaman hanyalah ikut-ikutan bagi saya dan tidak rasa serba salah pada body pun bila tidak bersenam. Hehehe.

Tapi selepas join Detox, saya baru tahu. Bersenam ini salah 1 cara badan kita boleh buang toksin dengan cara berpeluh. So bayangkanlah kalau selama ini tidak bersenam dan tidak berpeluh. Tu yang organ lain kerja keras sebab organ paling besar ini tidak mampu keluarkan peluh pun sebab tuannya tidak bersenam. insof.

My life style after joining this program, memang totally berubah 360. Dahulu memang tidak alert mau makan apa. But now, saya akan atur jadual makan dan menu untuk dapat nutrisi dari pemakanan harian kita. Selain itu, saya memang wajib ambil supplement setiap hari.

Ramai peserta Detox yang mampu ubah life style lebih sihat selepas join Detox.

MUDAHNYA BUAT BISNES DI HUJUNG JARI

Saya start buat bisnes online 2012, masa tu saya tiada sistem macam bisnes yang saya buat sekarang. Kalau dulu, hanya beli barang melalui online. Tapi mau pos barang tetap kena keluar rumah.

Tapi bisnes yang saya kerjakan sekarang ini lebih mudah. Memang betul-betul di hujung jari. Boleh buat belian dan jualan sambil pakai baju kelawar. 

Bisnes yang saya jalankan ialah bisnes Shaklee. Sejak join Shaklee, memang semua dalam sistem. Dalam sistem semua ada, termasuklah statement belian dan jualan, statement bonus, statement cukai, promosi, bisnes tools, marketing tools. Semua ada tau. Nak register downline pun ada dala  sistem.


Sekiranya anda join Shaklee, Shaklee akan SMS anda user (ID Shaklee) dan paswword untuk login sini. Join saja Shaklee terus login www.shaklee2u.com.my dan masukkan user id serta password yang telah di berikan oleh Shaklee.

Selepas itu, bolehlah explore semua yang ada dalam sistem.
Mudah sungguh pos barang. Semua di hujung jari.


Bestkan duduk rumah dan buat bisnes di hujung jari. Kita buat iklan melalui FB, IG, Blog contohnya semua melalui hujung jari. Belian barang pun dari hujung jari. Jimat masa, jimat tenaga dan paling best kerugian 0.

Anda akan mengalami kerugian masa sekiranya anda tidak buat sesuatu perkara itu dengan hati yang bersungguh-sungguh dan tidak ikhlas berniaga.





PAKEJ PILIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Dalam Jom Detox anda ada 2 pakej pilihan. So pilih ikut bajet sendiri dan setiap pakej tu ada kelebihan masing-masing. Yang bestnya, beli mana-mana pakej pun still dapat keutamaan masuk dalam group Detox.

OK mudah sahaja.

1. Anda  perlu membeli mana-mana set detox yang telah disediakan. pilih yang mana sesuai dengan anda.

2. Pembelian yang sah mestilah dibuat sama ada daripada distributor Shaklee yang sah, atau branch Shaklee atau online dari sistem Shaklee. Bukti pembelian diperlukan untuk proses pendaftaran ke group coaching.

Start Detox 17.0 kami telah pendekkan waktu Detox dari 17 hari ke 12 hari + 3 hari bonus. Ini kerana, pada minggu kedua Detox. Ramai yang turun lebih 3 kg.

Incentive Trip Shaklee (regional & international)

Peratusan untuk saya minat melancong cuma 7/10 sahaja. Sebab antara melancong dan shopping, saya prefer shopping. Hehe. Tapi siapalah tidak mau fight kan kalau ianya trip percuma yang bertaraf 6 star!

Saya pernah ceritakan betapa bestnya trip free yang Shaklee sediakan. Boleh baca sini Peluang Bisnes Shaklee. Master saya pernah cerita masa beliau Umrah bersama Shaklee, mereka bermalam di Yas Viceroy, hotel F1 TER-mewah di dunia. 

Bestnya Ya Allah bila dapat tiket free ini. Kena-kena tahun depan Shaklee bawa bisnes leader yang layak ke Korea dan Swiss.



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1H1CMMrwPldFxecvdKUzsc9sNdS9TLtHI
Regional trip : Korea
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1mdGKRp7M4Zht6Pjk01xD8tWF-f7pBJc7
International Trip : Switzerland

Syarat untuk dapatkan tiket free ini: 

1. Semestinya kena sign up Shaklee. Tidak kira mau bayar RM 65 atau mau sign up free member.

2. Appointed rank sekurang-kurangnya supervisor

3. Conference Point yang cukup.

Untuk yang baru join member, jangan risau. Semua orang berpeluang untuk merasa trip percuma ini. Bezanya sejauh mana anda sanggup berusaha. InsyaAllah, sebagai leader saya akan all out dengan ilmu saya ada. Selain itu, kami juga ada 10 master yang boleh membantu anda.

Antara banyak-banyak trip Shaklee. Ini adalah trip yang saya sangat teruja.

Rome, Italy
Salah satu bilik yang leader stay waktu di Italy

Awuu. so sweet


Tahukah anda, Shaklee satu-satunya company yang betul-betul jaga qualifier semasa trip, especially qualifier muslim. Baru-baru ini ada kawan baru balik dari trip company MLM lain. Dia cerita yang susah mau makan di luar negara sebab tiada halal. Terkejut juga saya sebab kalau di Shaklee semua tu tak perlu fikir sebab company sudah manage semua termasuk tempat solat, makanan halal dan lain-lain perkara.

Sebagai qualifier, kita just bawa badan saja.

Bestkan?

DETOX SELESAIKAN BANYAK MASALAH KESIHATAN

Antara perkara yang saya syukuri dalam hidup ialah menjadi sebahagian dari Coach Jutawan Detox kerana, dapat membantu ramai orang untuk atasi masalah kesihatan mereka. 

Sebagai seorang coach yang paling lama dalam group, saya dah jaga ramai peserta dan bila peserta update banyak good news. Memang jujur boleh menitik air mata.

Saya share beberapa peserta yang share kesihatan mereka lebih baik selepas Detox.


Elly Matin, 29 tahun
Saya memang ada masalah kesihatan yang teruk especially bahagian kulit. Bila baca simptom-simptom dalam artikel kesihatan. Saya ada simptom masalah hati. Masuk dalam group Detox, baru tahu bahawa hati adalah filter 80% toksin yang masuk dalam badan. Dulu saya memang tidak takut kalau makan unhealthy food. Tidur pun kadang jam 5 am, paling teruk. Saya pernah tau tidak tidur 24 jam sebab main game.
Sedangkan hati kita akan regenerate pada waktu tidur kita. Boleh bayangkan betapa teruknya hati saya waktu tu.
Tapi Alhamdullilah, selepas Detox sedikit demi sedikit saya boleh ubah habit saya. Sekarang, paling lewat tidur pun jam 11 PM. Makan pun akan ada rasa takut sekiranya terlalu makan makanan yang tidak sihat.

Otie Liew
"Baru perasaan luka sebab alergik seafood ok sudah lepas Detox"


BP kembali normal, migrain hilang, resdung semakin baik dan kulit dah tak kusam selepas Detox.



Pesakit Darah Tinggi Join Jom Detox


Kak Dekya, 40 tahun
Kolesterol turun dari 14 kepada 5.03 selepas Detox.

Evira, 24 tahun


Join Detox sekarang!






Mentor Bisnes Saya

Mau tau 1 rahsia saya? heheh. Sebenarnya Neelofa adalah idola saya dalam dunia perniagaan. Tapi dia berniaga tudung, saya berniaga Shaklee. Takkan mau jadi founder tudung jugakan? haha. Ok ni mau bagitau juga mentor bisnes saya. 

Mentor saya ini kecil orangnya. Sebenarnya 70% keputusan saya buat sekarang ini atas bantuan mentor saya. Saya sedar dia adalah mentor saya bila saya sanggup beli iphone sebab mau bekerja lebih cepat macam dia bekerja.

EM : Saya beli iphone
MAM : Kenapa?
EM : Sebab saya tengok mam kerja laju dengan iphone

Hahaha.

Master Laurah Misaha, berumur 34 tahun dan ibu kepada 3 orang anak yang comel. Bekas Pegawai IT kerajaan, tapi resign kerana ingin fokus sepenuhnya pada anak-anak. Beliau juga Master Jutawan Shaklee pertama di Sabah. 


Pernah sekali ada sideline saya datang dengan saya. Beliau cakap.

Sideline : Bestnya master kau
EM : Betul tu. Dialah antara orang yang saya syukuri sebab hadir dalam hidup saya
Sideline : Saya tengok bonding dia sama donwline pun sangat best. 

Alhamdullilah!

Sebenarnya sebagai downline, saya banyak juga idea gila-gila untuk kembangkan bisnes. Tapi kadang tidak tahu macam mana mau kembangkan dan buat softening idea tu. Saya memang akan datang dengan MAM.

My mentor is ready to serve me and her downline. Saya ingat lagi masa beliau bersalin anak ketiga Ajwa. Dalam Labour Room pun beliau masih boleh bantu saya untuk closing. Selepas bersalin beliau sambung chat saya untuk closing. 

Master Laurah bukan setakat mentor bisnes kepada saya. Untuk pengetahuan kawan-kawan semua, beliau ialah cikgu mengaji saya. Menangis bah ni sambil tulis. 

Beliau menjadi rujukan saya tau.

Saya percaya pemahaman ini. Selagi kita tidak sayang mentor kita, kita susah jadi macam dia. Hehe. 

Di mana beliau ada, saya ada

Beliau treat semua downline sama. Tidak kurang atau lebih, bezanya downline tu mau cari dia atau tidak. Banyak sebenarnya gambar kami, tapi entahlah waktu nak masukkan dalam blog. Saya endak jumpa pula di fb. Haha







Pernah baca posting saya sebelum ini?

Selain MAM, mentor bisnes dan kehidupan saya ialah Master Laila. Beliau bukanlah orang biasa-biasa. Kecil-kecil cili api. Seorang bekas engineer Petronas dan kejayaan beliau dalam Shaklee juga sangat hebat. 

Beliau pernah mendapat anugerah Presidental Master Coordinator Shaklee sebanyak 2 kali. 

Beliau antara insan yang Allah hantar untuk hadirkan hidayah dalam hidup saya.

Dalam bisnes ini, selain kukuhkan kewangan. Anda kena cari rakan atau circle yang positif dan mampu membawa iman pada tahap yang sangat baik. InsyaAllah.


Anda perlukan team bisnes Shaklee? hubungi saya sekarang 0135566683

DETOX BUKAN SEKADAR UNTUK KURUS

Fokus Detox adalah untuk buang toksin dalam badan kita, especially organ Detox seperti Hati, Paru-paru, Kulit, Buah Pinggang, Kolon. Sebelum ini saya pernah share 5 Sebab Kenapa Anda Perlu Detox. Detox membantu organ untuk eliminate toksin yang menyebabkan kesihatan kita merundum.

Toksin boleh datang dari pelbagai aspek. Antaranya ialah :

Pemakanan, Pencemaran udara, air dan tanah, Logam berat (construction), Bahan kimia, Perindustrian dan Racun perosak.




Dalam Jom Detox Jutawan Shaklee, kami sediakan meal plan khas untuk peserta. Meal plan yang telah di luluskan oleh Pakar Nutrisi dan endorse oleh Doktor.

Detox yang kami jalankan lebih holistik dari mana-mana Detox yang ada di luar sana. Sekiranya anda Detox dengan team Jom Detox Jutawan, anda bukan sekadar kurus!

9 Kebaikan Detox 


1. Lebih bertenaga selepas Detox

2. Penghadaman lebih baik

3. Kurang craving

4. Penurunan berat badan dan inci

5. Kulit lebih bersih

6. Lebih capat berfikir

7. Kesihatan lebih baik

8. Rambut lebih sihat

9. Lebih lena tidur

Alhamdullilah. Beribu peserta Jom Detox Jutawan Shaklee, yang dapat kebaikan Detox. Kulit lebih bersih, yang dulu ada eczema sekarang tiada lagi, yang dulu ada darah tinggi tiada lagi.

Saya salah seorang dari beribu peserta detox yang berjaya atasi masalah eczema, overweight dan masalah kesihatan yang lain.



Kalau dulu mau solat memang sangat susah sebab ada masalah sakit kaki dan masalah kulit yang tidak boleh terlalu kerap kena air. Tapi Alhamdullilah Allah lorongkan detox untuk selesaikan masalah tersebut. Alhamdullilah.

Saya yang Dulu Bukanlah yang Sekarang

Macam lagu si Tegar pula bah. Haha. Alang-alang kita nyanyilah sama-sama ya.


Bila tengok gambar lama, saya sedar saya yang dulu bukanlah yang sekarang. Sekarang dah 29 tahun 2 anak. kikikiki. Itu sudah pasti babe. haha.

Sebenarnya setiap manusia ini dia akan berubah setiap masa dan banyak segi jugalah berubah. Fizikal, mental, rohani. Banyak mau cerita but, i cerita since i joining Detox 2016.

2015 saya baru resign

2014, ini kali pertama saya join program Shaklee besar-besaran. Baru 2 bulan join Shaklee

2018 berat 84kg kot. Selepas 1 tahun kemudian rebound berat. kikiki.

my 1st Detox with JOM DETOX JUTAWAN

My 2nd Detox with JOM DETOX JUTAWAN 

Coach EM. Masa attend event ini, ramai yang tertanya-tanya saya siapa.

Saya yang dulu bukanlah yang sekarang

The power of JOM DETOX JUTAWAN SHAKLEE


Semasa kandungan saya yang pertama. Saya tidak mampu control berat saya sehinggalah mencecah 104kg.

Bersalin pun turun beberapa kila sahaja. Padahal anak saya hanya 3.15 kg. Masa tu saya memang betul-betul tidak yakin dengan diri sendiri. Sampai ada orang pernah cakap saya ni maid husband, nanny anak atau mama kepada husband saya. 

Muka jadi teruk, badan cepat berbau, baju pun sampai 5xL. Tapi masa tu saya relex saja. Hehe. Sebab saya masih ok, selagi husband saya ok.

Sampailah kandungan saya yang kedua. Bersalin dan mengandung. Saya mengalami masalah berat badan yang tidak seteruk pregnancy pertama. Tapi kali ini bukan didatangi oleh masalah berat badan sahaja.

Jarak kandungan kedua dan pertama tidak jauh. Kiranya dalam tempoh 3 tahun lepas kerja saya. Mengandung, susukan anak, mengandung, susukan anak. 

- Berat badan
- Badan berbau
- Eczema
- Sakit lutut 
- Sesak nafas

Saya ikut detox di anjurkan oleh Shaklee. Masa tu tanpa coach! Yay! Alhamdullilah. Berat saya turun! Tapi disebabkan tiada coach! Saya memang turun semula ke lautan dalam. hahaha! 1 tahun saya biarkan kegemukan itu makan diri saya sendiri.

Alhamdullilah. Nov 2018, Founder Jutawan Detox telah jemput untuk saya buat detox sama-sama. 


Mungkin kalau sampai sekarang saya ada alasan tidak mau join detox sebab tidak mampu makan sayur, tidak mampu makan macam orang detox, tidak tahan tidak makan manis, tiada duit beli pakej, tiada masa detox!

Saya tetap dan 100% akan lebih gemuk dari gambar ini.

Syukurlah saya mampu melawan semua alasan di atas! Sebab saya tau, kesihatan kita 80% tergugat dengan kegemukan.

Gemuk atau kurus 1 pilihan. Tiada alasan, saya gemuk sebab bahagia. Sebab perit tau tanggung kesakitan waktu gemuk!

Especially yang mau pregnant! Saya pernah rasa berat 104kg. Seksanya tu hanya saya saja yang tau. Tapi masa tu still cakap “gemuk sebab bahagia”. Walhal ku terseksa. 

- Baju susah cari
- kasut dan selipar susah cari
- duduk di kedai makan takut sebab takut kerusi patah
- naik kereta kecil takut sebab takut kereta tu sampai di jalan raya
- badan bebau
- lipatan badan jadi hitam

Kegemukkan adalah 1 mimpi ngeri bagi saya. Saya tidak mahu merasa kegemukan itu untuk kali kedua walaupun saya mengandung.

Selain mau capai BMI normal. 1 aim utama saya sekarang. Iaitu saya inginkan berat badan ideal sebab saya mau mengandung lagi. Bukan saya tidak boleh mengandung. Tapi saya trauma mengandung dengan berat badan cecah 104kg.

Jadi saya perlu berat badan 65kg untuk pastikan saya tidak di marah doktor waktu mengandung kali ini dan saya mau berat badan 65kg sebab saya tidak mau masalah kesihatan yang lepas menghantui saya sewaktu hamil. Biarlah kehamilan saya kali ketiga ini, saya lalui dengan tenang tanpa sebarang masalah kesihatan.


Everyone can cantik can kurus with Detox. Kiranya Detox ini adalah 1 harapan untuk anda sihat, cantik, kurus dan muda semula.
Current me. haha. Lepas jalan beli baju ini, sampai sekarang belum lagi jalan.

Okey uolls, yang berminat nak join our program. Boleh contact saya terus ya :  http://ellymatin.wasap.my/


5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

“Saya mau kurus saja, bukan mau Detox”

Sebelum meneruskan entri ini, mari saya share apa itu Detox. 
Kita selalu dengar perkataan DETOX kan? Ramai orang dah start detox. Artis pun ada. Air detox pun ada. Tapi sebenarnya DETOX TU APA?
Detox = DETOXIFICATION = process of Removing potentially toxic substance from our body
Process of internal purification, cleansing or spring cleaning (pembersihan tubuh dalaman) - kita mandi tiap hari, cuci muka, bersih luaran Tapi dalaman? >> DETOX

Detox ini senang mau cakap ialah kita Servis Badan. Contoh paling senang ialah bayangkan kita ada kereta Ferarri. Kita sayang kereta kita tu, kita cuci body kereta kita setiap hari, kita isi minyak yang mahal saja. Tapi kita tidak servis Ferarri kita. Minyak hitam tak tukar, enjin tak cuci, tayar botak. Rasanya kereta tu bertaham berapa lama? 

Begitu jugalah badan kita. Kita pakai perfume mahal, skincare mahal, makeup mahal, setiap hari 2 kali mandi tapi dalam kita, kita tidak pernah ambil tahu pun. Padahal yang berkerja lebih keras itu, organ kita.
Kalau kita tak servis, sedangkan dah berpuluh tahun kita pakai. Badan kita pun akan kotor, akan mudah jatuh sakit dan paling teruk kita akan dapat penyakit yang merbahaya. Contoh penyakit paling kerap berlaku sekarang ialah darah tinggi atau hypertension.
Masa Detox 1.0 classmate saya meninggal tau. Sebab ada darah beku pada otak. At age 28 years. Anak 2. Isteri baru bersalin 2 hari before meninggal.

Cuba bayangkan figure figure yang umur 50an-60an yang sekarang tak sihat. sakit kaki, sakit lutut, obesiti, darah tinggi.
Bayangkan pula figure figure yang umur 60an pun masih sihat cergas.
So, you all rasalah kan dengan life style you all sekarang. cara makan, exercise pun kejap ada kejap takda rasa umur 50-60 boleh sihat, fit, slim tak lagi? kalau tak boleh, apa kena buat?
Yes! Betul! Kena detox!
Masa BLNC 2016 orang share umur dia dah 60-an. Lepas tu saya stress sendiri sebab dia muda sangat. Ingatkan effect kamera ka apa. Bila nampak depan mata 2017. Hahaha. Lagi stress sebab dia muda dari saya.
Les Wong, Vice President Global Regulatory Affairs

Orang yang sihat 60-an bukan start jaga kesihatan pada umur 60-an tau. Tapi diorang start dari muda setuju?

Pernahkah mau makan kelapa, anda tanam kelapa hari ini dan tumbuh hari ini. Sudah pasti jawapannya tidak, begitu juga kesihatan. Ia bermula dari awal. Tapi tiada kata terlewat untuk bermula.

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

1. Rehatkan Organ
Macam saya cakap tadi, kita sudah pakai badan kita lama sangat. Macam saya, sudah 29 tahun pakai badan ini tanpa fikir pun dalam tu ok atau tidak. Yang saya tau, makan makan dan makan. So masa Detox ini kita berpeluang untuk rehatkan organ dalaman kita berkerja lebih. 

Kadang berbagai diet kita amalkan, tapi still susah mau kurus sebab badan sarat dengan toksin. Ada yang tidak tahu, toksin datang dari mana? Salah satu punca toksin adalah barang makeup kita bagi yang perempuan dan rokok bagi lelaki. Itu baru 1 contoh tau. So 

Detox ini salah satu cara untuk kita rehatkan organ dalaman kita. Kesian diorang.

2. Stimulate Liver
Tahukan anda hati kita ini menjalankan 400 fungsi. Beratkan tugas beliau. Bila hati tidak cukup rehat, terbeban dan tidak sihat. Macam mana badan kita mau berfungsi dengan baik? Masa Detox, hati adalah organ paling happy sebab dapat rehat.

80% proses Detox dilakukan oleh hati. Hati tak sihat macam mana badan mau sihat?

3. Withdraw Toksin
Ini fakta Jom Detox Jutawan, dalam beribu peserta kami. Memang ramai yang dapat atasi masalah sembelit. Taukah bahawa sembelit ini boleh membawa kepada penyakit parkinson. Bayangkan kalau seminggu 2 kali saja anda membuang. Sedangkan sehari anda makan 3 kali. Berapa sarat toksin dalam badan. 

So macam mana pun jenis diet anda kalau sarat dengan toksin, memang tak jalan punya. Apa yang kena buat ialah kena bersihkan organ dalaman dahulu. Badan tiada toksin, nutrisi makanan senang diserap tau.

Ohya, lupa mention. Fitness coach kami cerita ada kenalan beliau yang najis sampai 1kg. Bayangkan 1kg tu tak buang berhari-hari. Berapa banyak toksin dalam badan. arghhhh. Bayangkan pun seram.

4. Stabilkan peredaran darah
Ramai peserta yang mau kurus, tapi tidak mampu lakukan diet extreme. Sebab ada masalah kesihatan lain. Tapi selepas Detox, ramai juga pesakit darah tinggi yang bacaan tekanan darah jadi normal. Detox ini mampu stabilkan peredaran darah.

Terutamanya dalam Detox Jutawan, kami memang akan pantau pemakanan peserta dan rehat peserta. Tu sebab peserta yang join Jom Detox Jutawan, kesihatan mereka meningkat.

5. Nutrisi
Ramai yang tidak tahu bila badan sarat toksin, susah untuk dia serap nutrisi makanan kita. Walaupun kita makan sayur setiap hari, kita vegetarien tapi still kita akan terdedah dengan toksin. Ingat, toksin bukan datang dari makanan saja.
So bila kita Detox, badan kita lebih senang serap nutrisi.

this is me

Boleh hubungi saya terus ke Http://wasap.my/60135566683

Hi Kawan-kawan