5 Sebab Kenapa Anda Perlu Detox Jika Nak Kurus

“Saya mau kurus saja, bukan mau Detox”

Sebelum meneruskan entri ini, mari saya share apa itu Detox. 
Kita selalu dengar perkataan DETOX kan? Ramai orang dah start detox. Artis pun ada. Air detox pun ada. Tapi sebenarnya DETOX TU APA?
Detox = DETOXIFICATION = process of Removing potentially toxic substance from our body
Process of internal purification, cleansing or spring cleaning (pembersihan tubuh dalaman) - kita mandi tiap hari, cuci muka, bersih luaran Tapi dalaman? >> DETOX

Detox ini senang mau cakap ialah kita Servis Badan. Contoh paling senang ialah bayangkan kita ada kereta Ferarri. Kita sayang kereta kita tu, kita cuci body kereta kita setiap hari, kita isi minyak yang mahal saja. Tapi kita tidak servis Ferarri kita. Minyak hitam tak tukar, enjin tak cuci, tayar botak. Rasanya kereta tu bertaham berapa lama? 

Begitu jugalah badan kita. Kita pakai perfume mahal, skincare mahal, makeup mahal, setiap hari 2 kali mandi tapi dalam kita, kita tidak pernah ambil tahu pun. Padahal yang berkerja lebih keras itu, organ kita.
Kalau kita tak servis, sedangkan dah berpuluh tahun kita pakai. Badan kita pun akan kotor, akan mudah jatuh sakit dan paling teruk kita akan dapat penyakit yang merbahaya. Contoh penyakit paling kerap berlaku sekarang ialah darah tinggi atau hypertension.
Masa Detox 1.0 classmate saya meninggal tau. Sebab ada darah beku pada otak. At age 28 years. Anak 2. Isteri baru bersalin 2 hari before meninggal.

Cuba bayangkan figure figure yang umur 50an-60an yang sekarang tak sihat. sakit kaki, sakit lutut, obesiti, darah tinggi.
Bayangkan pula figure figure yang umur 60an pun masih sihat cergas.
So, you all rasalah kan dengan life style you all sekarang. cara makan, exercise pun kejap ada kejap takda rasa umur 50-60 boleh sihat, fit, slim tak lagi? kalau tak boleh, apa kena buat?
Yes! Betul! Kena detox!
Masa BLNC 2016 orang share umur dia dah 60-an. Lepas tu saya stress sendiri sebab dia muda sangat. Ingatkan effect kamera ka apa. Bila nampak depan mata 2017. Hahaha. Lagi stress sebab dia muda dari saya.
Les Wong, Vice President Global Regulatory Affairs

Orang yang sihat 60-an bukan start jaga kesihatan pada umur 60-an tau. Tapi diorang start dari muda setuju?

Pernahkah mau makan kelapa, anda tanam kelapa hari ini dan tumbuh hari ini. Sudah pasti jawapannya tidak, begitu juga kesihatan. Ia bermula dari awal. Tapi tiada kata terlewat untuk bermula.

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

1. Rehatkan Organ
Macam saya cakap tadi, kita sudah pakai badan kita lama sangat. Macam saya, sudah 29 tahun pakai badan ini tanpa fikir pun dalam tu ok atau tidak. Yang saya tau, makan makan dan makan. So masa Detox ini kita berpeluang untuk rehatkan organ dalaman kita berkerja lebih. 

Kadang berbagai diet kita amalkan, tapi still susah mau kurus sebab badan sarat dengan toksin. Ada yang tidak tahu, toksin datang dari mana? Salah satu punca toksin adalah barang makeup kita bagi yang perempuan dan rokok bagi lelaki. Itu baru 1 contoh tau. So 

Detox ini salah satu cara untuk kita rehatkan organ dalaman kita. Kesian diorang.

2. Stimulate Liver
Tahukan anda hati kita ini menjalankan 400 fungsi. Beratkan tugas beliau. Bila hati tidak cukup rehat, terbeban dan tidak sihat. Macam mana badan kita mau berfungsi dengan baik? Masa Detox, hati adalah organ paling happy sebab dapat rehat.

80% proses Detox dilakukan oleh hati. Hati tak sihat macam mana badan mau sihat?

3. Withdraw Toksin
Ini fakta Jom Detox Jutawan, dalam beribu peserta kami. Memang ramai yang dapat atasi masalah sembelit. Taukah bahawa sembelit ini boleh membawa kepada penyakit parkinson. Bayangkan kalau seminggu 2 kali saja anda membuang. Sedangkan sehari anda makan 3 kali. Berapa sarat toksin dalam badan. 

So macam mana pun jenis diet anda kalau sarat dengan toksin, memang tak jalan punya. Apa yang kena buat ialah kena bersihkan organ dalaman dahulu. Badan tiada toksin, nutrisi makanan senang diserap tau.

Ohya, lupa mention. Fitness coach kami cerita ada kenalan beliau yang najis sampai 1kg. Bayangkan 1kg tu tak buang berhari-hari. Berapa banyak toksin dalam badan. arghhhh. Bayangkan pun seram.

4. Stabilkan peredaran darah
Ramai peserta yang mau kurus, tapi tidak mampu lakukan diet extreme. Sebab ada masalah kesihatan lain. Tapi selepas Detox, ramai juga pesakit darah tinggi yang bacaan tekanan darah jadi normal. Detox ini mampu stabilkan peredaran darah.

Terutamanya dalam Detox Jutawan, kami memang akan pantau pemakanan peserta dan rehat peserta. Tu sebab peserta yang join Jom Detox Jutawan, kesihatan mereka meningkat.

5. Nutrisi
Ramai yang tidak tahu bila badan sarat toksin, susah untuk dia serap nutrisi makanan kita. Walaupun kita makan sayur setiap hari, kita vegetarien tapi still kita akan terdedah dengan toksin. Ingat, toksin bukan datang dari makanan saja.
So bila kita Detox, badan kita lebih senang serap nutrisi.

this is me

Boleh hubungi saya terus ke Http://wasap.my/60135566683

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Detox Jika Nak Kurus 5 Sebab Kenapa Anda Perlu Detox Jika Nak Kurus Reviewed by Elly Matin on September 22, 2019 Rating: 5

2 comments:

Powered by Blogger.