Mentor Bisnes Saya

Mau tau 1 rahsia saya? heheh. Sebenarnya Neelofa adalah idola saya dalam dunia perniagaan. Tapi dia berniaga tudung, saya berniaga Shaklee. Takkan mau jadi founder tudung jugakan? haha. Ok ni mau bagitau juga mentor bisnes saya. 

Mentor saya ini kecil orangnya. Sebenarnya 70% keputusan saya buat sekarang ini atas bantuan mentor saya. Saya sedar dia adalah mentor saya bila saya sanggup beli iphone sebab mau bekerja lebih cepat macam dia bekerja.

EM : Saya beli iphone
MAM : Kenapa?
EM : Sebab saya tengok mam kerja laju dengan iphone

Hahaha.

Master Laurah Misaha, berumur 34 tahun dan ibu kepada 3 orang anak yang comel. Bekas Pegawai IT kerajaan, tapi resign kerana ingin fokus sepenuhnya pada anak-anak. Beliau juga Master Jutawan Shaklee pertama di Sabah. 


Pernah sekali ada sideline saya datang dengan saya. Beliau cakap.

Sideline : Bestnya master kau
EM : Betul tu. Dialah antara orang yang saya syukuri sebab hadir dalam hidup saya
Sideline : Saya tengok bonding dia sama donwline pun sangat best. 

Alhamdullilah!

Sebenarnya sebagai downline, saya banyak juga idea gila-gila untuk kembangkan bisnes. Tapi kadang tidak tahu macam mana mau kembangkan dan buat softening idea tu. Saya memang akan datang dengan MAM.

My mentor is ready to serve me and her downline. Saya ingat lagi masa beliau bersalin anak ketiga Ajwa. Dalam Labour Room pun beliau masih boleh bantu saya untuk closing. Selepas bersalin beliau sambung chat saya untuk closing. 

Master Laurah bukan setakat mentor bisnes kepada saya. Untuk pengetahuan kawan-kawan semua, beliau ialah cikgu mengaji saya. Menangis bah ni sambil tulis. 

Beliau menjadi rujukan saya tau.

Saya percaya pemahaman ini. Selagi kita tidak sayang mentor kita, kita susah jadi macam dia. Hehe. 

Di mana beliau ada, saya ada

Beliau treat semua downline sama. Tidak kurang atau lebih, bezanya downline tu mau cari dia atau tidak. Banyak sebenarnya gambar kami, tapi entahlah waktu nak masukkan dalam blog. Saya endak jumpa pula di fb. Haha







Pernah baca posting saya sebelum ini?

Selain MAM, mentor bisnes dan kehidupan saya ialah Master Laila. Beliau bukanlah orang biasa-biasa. Kecil-kecil cili api. Seorang bekas engineer Petronas dan kejayaan beliau dalam Shaklee juga sangat hebat. 

Beliau pernah mendapat anugerah Presidental Master Coordinator Shaklee sebanyak 2 kali. 

Beliau antara insan yang Allah hantar untuk hadirkan hidayah dalam hidup saya.

Dalam bisnes ini, selain kukuhkan kewangan. Anda kena cari rakan atau circle yang positif dan mampu membawa iman pada tahap yang sangat baik. InsyaAllah.


Anda perlukan team bisnes Shaklee? hubungi saya sekarang 0135566683

Mentor Bisnes Saya Mentor Bisnes Saya Reviewed by Elly Matin on September 25, 2019 Rating: 5

4 comments:

Powered by Blogger.