Success Story Jom Detox Jutawan - Axinety? Baca ini!

Apa itu Anxiety? 
Anxiety is a feeling of unease, such as worry or fear, that can be mild or severe. Everyone has feelings of anxiety at some point in their life – for example, you may feel worried and anxious about sitting an exam, or having a medical test or job interview. ... social anxiety disorder (social phobia).

Sebenarnya stress, kurang tidur, makan tidak menentu dan berat berlebihan juga boleh menyebabkan Anxiety. Mari baca kisah Abang Naim. Beliau turun 6 kg dalam masa 13 hari Detox dan dapat benefit Detox.
_______________________________________________
Sedikit background saya, nama saya Naim. Sebelum ada anak, berat saya 70kg+.
.
.
.
Saya juga pernah buat Diet Metabolism Miracle 8 minggu (saya akan cerita satu persatu ye)
.
.
.
2015 saya pernah join Detox Shaklee (dulu tiada program macam sekarang) so tidak ingat berapa kg lost masa tu tapi siksanyaaa.
.
.
.
Sebelum join Jom Detox. Setiap malam saya tidur selepas jam 12am kadang jam 2am. Bangun pagi mesti rasa letih dan sakit kepala. Panadol jadi breakfast, kadang petang pun ambil panadol.
.
.
.
Very stressfull life and anxiety. Makan tak tentu, air tak cukup. Anxiety sangat teruk sampai ada panic attack episodes. Saya minum 2-3 cawan kopi setiap hari. Bila stress, lebih banyak makan junk food.
.
.
.
So sebelum join Jom Detox pun, sudah cuba kurangkan kopi atas nasihat Psychologist. During pre detox, saya follow nasihat coach. Minum kopi sikit tapi nasi mamak tak tinggal.
.
.
.
Stress tu masih ada, tidur masih lewat. Last day pre detox saya ganti kopi dengan tea hijau.
.
.
.
Masa predetox saya amik Acupuncture treatment & Reflexology. So masa Detox berjalan, memang ikut semua healthy habits dan menu sampai day 6 sahaja.
.
.
.
Sepanjang Detox week saya memang tidak bersenam sebab sibuk. Tapi banyak pergerakan. 10k steps day 3. Buat kerja rumah intensive day 5 swimming day 6.
.
.
.
During Detox hanya day 1 ada Chronic Headache. After detox saya dah tidur seawal jam 11pm. Bangun pun awal prepare meal.
.
.
.
Sakit kepala memang tiada. Kopi tu optional. Tak rasa wajib pun. Lagi best, tengahari tak perlu tidur dah. Dulu setiap kali tengahari, mesti kena tidur. Kalau tidak, cranky. Hehe.
.
.
.
So now, less stress, hidup aman damai, less anxious. Sekarang ni saya masih terus swimming dan acupuncutre. Lepas ini nak cuba Cognitive Behaviour Therapy (CBT) pula untuk stress management
.
.
.
Nak turun lagi, target 70kg maybe dalam 3-4bulan. Saya akan teruskan Eat Clean. Sekarang dah 79kg selepas buang 6kg dengan Jom Detox.
.
.
.
Staff tegur dah kecil especially muka. Banggalah kejap😅.
.
.
.
Ohya, hampir lupa nak mention. Dulu saya ada Chronic Gastritis sampai tak boleh puasa but now, dah ok. Boleh je IF.
.
.
.
Menurut Personal Coach beliau.
“Korang abang Naim ini isterinya doktor perubatan. So masa dia decide buat detox. Isterinya pm ucap thanks yang boleh ajak suaminya Detox”
.
.
.
Join Detox Here : http://ellymatin.wasap.my/


Success Story Jom Detox Jutawan - Axinety? Baca ini! Success Story Jom Detox Jutawan - Axinety? Baca ini! Reviewed by Elly Matin on September 18, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.