Success Story Jom Detox Jutawan - Sekali Detox Capai BMI Normal

Attachment.png
Attachment_1.png
Mula-mula register Detox, Monica cakap dengan saya. Buang 5kg pun susah tapi tidak sangka dengan Jom Detox beliau buang 6 kg dalam masa 13 hari.
Meh baca kisah beliau!
___________________________________________________
Hai semua. Saya Monica, kerja kerani Bank. Saya busy jugalah kadang-kadang balik lewat bila Ada meeting dan ada kerja lain.

Sebenarnya saya pun tidak sangka yang berat saya akan turun smpai begini. Sebab reason saya mo ikut detox ni mo kasi sembuh skin saya yg ada allergy dengan makanan. Salah makan confirm keluar merah gatal. Syukur sepanjang program kita skin saya yang allergy tu makin lama makin ok.

Thanks to all the coach juga sbb bagi kami info-info penting & apa yang boleh dan nda boleh kami buat.

So Apa yang saya buat masa pre-Detox week selama 5 hari tu.

Day 1 - Saya still breakfast Macam biasa, minum coffee kosong aaa tiada gula sebab saya kalau pagi memang ambil coffee.. Kalau Tiada coffee memang nda Ada semangat. Makan tengah hari still lagi mkn nasi. Malam saya makan buah ja.

Day 2 - breakfast macam biasa cuma tukar coffee p Air suam, lunch nasi juga.. malam makan nasi... hari-hari sebenarnya Sy minum air Putih memang lebih dari 3 liter sehari.

Day 3 - 5 sma juga Mcm day 2 Cuma waktu mlm tu memang makan buah seja sebab sudah Kenyang air.

Ok ni masuk Kita punya Detox week... aduhaiiii di sanalah saya rasa struggle is real... di mana the whole day Mmg tiada mkn heavy meal... its all about green... but saya set dalam kepala saya. Kalau org lain boleh buat saya mesti boleh buat... mental Kita mesti kuat... kan mo sihat dari dalam & luar.... jadi New me.

Semua meal plan saya ikut...except mkn nasi... smpai org mkn nasi Sy rasa muak nakalkan... sbb sepanjang detox tu meal saya untuk breakfast tu Sy makan apple green 1 biji then minum air suam.. lunch memang salad... sup tu sekali ja Sy buat.. sebab macam nda ngam sma Sy. So saya tukar p salad.. dinner pun makan apple 🍏 ja... sbb kenyang minum air kn🤣🤣... Tp tu la rajin la p toilet... 2 jam gitu mesti p toilet...

Workout mesti Ada juga biar pn ringan2... normally pagi-pagi memang kelam kabut sbb bangun pagi jam 4 prepare meal untuk anak p school sekali gus utk lunch so nda sempat workout.. 🤣🤣🤣 smpai office naik tangga ke tingkat 4... tu ja.... Tp petang bila sampai d rumah tu Baru la berabis.. sambil cuci kain (mesin cuci 🤣🤣) sambil workout🤣🤣..

Sekarang ni sikit-sikit bahan masakan di rmh Sy tukar... no more msg.. kiub perasa.. sos tiram...now Baru saya sedar makanan yg Kita tidak perlu masak macam salad tu Sedap gila.. dressing Dia pun saya buat simple saja . garam n olive oil.. setakat bagi perasa ja...

Semua sayur (Salad) yang saya prepare utk 2 hari ja sebab aisbox nda Besar, Sy hari-hari prepare sebelah pagi n so no wastage.....

Ayam n Telur biar byk buat stock 1 minggu🤣🤣.. sebab anak Sy suka Sy makan garlic ginger chicken breast... ayam tu Sy perap dgn garam, olive oil, garlic n ginger (garlic n ginger tu fresh ya.. main cincang2 🤣🤣🤣) masak Guna nonstick pan... tak payah minyak... senang... telur2 main rebus ja kan senang..🤣🤣🤣.. banyak-banyak fruits green apple ja saya kasi stok dlm peti ais🤣🤣...

So my tips is :
# ikut meal plan dalam jom detox
# prepare meal pagi-pagi setiap hari..
# mlm mkn 1 biji epal
# snack mkn epal or timun
# air Putih kena cukup sbb ambil supplement
# workout dlm 30 min or at least 20 min biar mandi peluh (oh ya Sy workout dlm bilik x kipas.. mandi peluh oooo siokkk)
# sepanjang detox ni Sy Blm mkn nasi😝😝 mungkin tu effect perut Kempis + workout kn..
# Sy buat plank, squat, scissors, jumping jack n Sy tgk d Facebook or YouTube
# tidur Kna cukup
So Sy mo ucap sma my Coach EM n all coaches dlm group ni sbb guide kami sepanjang detox ni... 1st time tau Sy ikut detox program ni.. n I’m so happy 🥰🥰🥰 it’s all about healthy... bukan semata2 utk turun kn berat badan ja ya.. healthy n fit inside n out... so that all dr Sy 🥰🥰🥰

She so lovely🥰

Success Story Jom Detox Jutawan - Sekali Detox Capai BMI Normal Success Story Jom Detox Jutawan - Sekali Detox Capai BMI Normal Reviewed by Elly Matin on September 18, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.