Sucess Story Jom Detox Jutawan - Turun 10 KG Dalam Masa Sebulan

Boleh dikatakan setiap bulan saya dan Nadirah akan meeting bila saya balik Kudat. Tapi ada beberapa kali tahun lepas busy sangat sampai tidak sempat meeting. Hehe.

Ngam-ngam ada program Jom Detox dia pun ambil supplement dengan saya di KK. Masa tu dia pakai baju pink yang besar. Serius saya terkejut.
"Uik. Kenapa naik sangat badan mu ni?"
"Entahlah Elly"
"Bah Detox betul-betul ya"
"Baik-baik"

Serius saya tidak sangka badan dia boleh naik macam tu. Hehe. Sebab kami kenal lama, dia ni memang maintain je. Ada anak pun masih slim. Anak 3 pula tu.

Tapi entah dia makan apa sampai jadi macam tu. Hehe.
Alhamdullilah! Dia berjaya Detox! Meh baca kisah Nadirah
____________________________________________
Sebelum join detox badan saya naik lebih kurang 10 kg dalam masa 2 bulan. Masa tu anak pun sudah berhenti breastfeed, jadi saya makan sesuka hati. Hari-hari minum teh ais kaw-kaw manis.

Asalkan rasa puas makan itu tertunai.

Alhamdulillah, November 2018 tergerak hati mau join detox di bawa program #JomDetox. Syukur terbuka hati mau join, sebab sejak jadi gemuk, saya sentiasa rasa semput, cepat penat dan mengantuk sepanjang masa.

Sebenarnya, sebelum join detox, saya ada buat diet sendiri dengan kaedah IF. Tapi tidak berjaya. Semasa buat keputusan untuk join program detox, saya rasa was-was juga, boleh kah saya dapat balik berat ideal saya?

Alhamdulillah.. Dalam tempoh masa sebulan sahaja, saya berjaya turun 10 kg hasil dari program detox dan saya teruskan eat clean seperti yang diajar oleh coach detox.

Dalam program detox, saya belajar bagaimana memilih makanan dan minuman yang sihat, serta senaman yang betul. Saya juga ambil saplimen detox iaitu Lecithin, DTX Complex, Alfalfa dan Peppermint Ginger untuk membantu saya kekal bertenaga walaupun kurang makan karbo dan protein.

Sampai sekarang saya masih lagi teruskan detox sebab target saya untuk dapat berat badan ideal belum tercapai.

Kalau dulu masa solat, masa naik tangga, masa berjalan rasa semput, sekarang ni saya bersyukur sangat sebab dapat jalankan aktiviti harian dan beribadah dengan lebih sempurna.

Detox mengubah segalanya, hanya perlu ada disiplin dan kesedaran untuk jadi lebih sihat. Kini saya aktif membantu mereka yang mempunyai masalah berat badan berlebihan untuk join program detox supaya dapat #ShakleeEffect seperti saya.


Puan Nadirah Abdullah (29 tahun)
Kudat, Sabah

Ramai yang akui, Detox mengubah segalanya. Saya pun sama, selama ni susah nak turun berat badan. Tapi sejak join Detox, rupanya senang je buang 16.5kg. Heheh.

Nak join Detox?

Syarat utamanya BUKAN EXCITING AHLI SHAKLEE. So pada yang dah ahli tapi bukan team Jutawan. Tak bolehlah join.

Semalam ada yang PM tau. Bila masukkan ic dalam sistem Shaklee tak dapat. Antara dia dah member atau member dah expired. Hari ini baru nak call branch.

Dia sendiri pun tak tahu dah ahli ke belum. Hehe.

"Ala sis, ruginya saya kalau tidak dapat join ahli under ko".

So pada kawan-kawan di luar sana. Sekiranya belum ahli. Kena join ahli under saya untuk join Jom Detox Jutawan. Okey?

Kami juga ada preview channel. Boleh masuk free. Kalau tertanya-tanya apa Detox, mehlah pm.

Join Detox Here : http://ellymatin.wasap.my/

Sucess Story Jom Detox Jutawan - Turun 10 KG Dalam Masa Sebulan Sucess Story Jom Detox Jutawan - Turun 10 KG Dalam Masa Sebulan Reviewed by Elly Matin on September 18, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.