BEKERJA TAPI NAK BUAT BISNES? BOLEHKAH?



Mestila boleh babe. Ramai tau yang masih bekerja dan dalam masa yang sama buat bisnes. Dulu masa berkerja, saya pernah berniaga air tin dalam site. Sehari dapat keuntungan dalam RM 100.

Tapi zaman berubah. Sekarang ini lebih ramai memilih untuk berkerja dalam masa yang sama buat bisnes online. As long as tak ganggu kerja hakikih. 
Ramai juga kawan Shaklee yang masih berkerja dan buat bisnes Shaklee. 
3 sebab Shaklee menjadi pilihan ramai wanita berkerjaya;

1. Modal RM 65Yes! Dengan RM 65 sahaja, anda layak untuk mulakan bisnes. Layak dapat bonus RM 20-RM10k++++ sebulan. Untung runcit 15%-25%.

2. Tidak perlu simpan stok. Dalam Shaklee kita tidak perlu simpan stok beratus-ratus atau ribu-ribu. Beli sahaja apa yang customer order. Ia bisnes dropship yang ada sistem. Order pun key in melalui online je. Waktu rehat kerja hakikih. Boleh key in order customer.

3. Tidak perlu pos. Ada orang mau beli barang? Tidak perlu pening kepala mau pos barang atau mau packing barang. Once kita key in order. Shaklee akan packing dan hantar barang kita. Kalau di Sabah, Shaklee guna perkhidmatan GDex.


Bestkan bisnes Shaklee. Tu sebab ramai kawan-kawan masih kerja, tapi boleh buat Shaklee. Sebab tidak susah untuk dapat stock. 




This is one of Jom Detox Jutawan Coach yang masih berkerja dan aktif buat bisnes Shaklee. Berkerja dalam bidang Oil & gas industry tapi sudah 7 tahun buat bisnes Shaklee. Bila di tanya kenapa mau buat bisnes Shaklee walaupun tengah kerja dan mestilah gaji yang lumayan bagi seseorang yang berkerja dalam Oil and Gas. 


Jawapan beliau “Consume supplement, being healthy with FREE. Preparing my pencen, build and grow biz for kids. Nak share kebaikan good suplement pada rakyat Malaysia. Prevention is better than cure. Want to build health community”

Coach Hasfa

Teacher Caroline or i prefer to call her Ckay. Mom to 4 sweet kids. Seorang ibu yang sangat kuat for me. Melahirkan anak 4 tahun berturut-turut dan 3 darinya, lahir secara pembedahan.


Seorang pendidik dan sudah buat bisnes Shaklee selama 6 tahun. Bila di tanya kenapa perlu buat Shaklee. “Sebab saya makan Shaklee dan dalam masa yang sama boleh menjana pendapatan saya secara tidak langsung bila ramai yang tau saya makan Shaklee dan order dengan saya”

Cikgu Ckay

Malahan founder Jutawan sendiri, buat bisnes Shaklee waktu masih berkerja dan beliau resign selepas dapat 3x ganda bonus dari gaji. 
Bisnes Shaklee ini mudah! Izinkan saya bantu anda! InasyaAllah saya akan bantu sepenuh hati saya.


Ramai tau cikgu yang jadikan Shaklee sebagai kerja sampingan. Tapi yang bestnya, tidak terganggu pun kerja mereka sebagai seorang guru. Ini adalah 
Teacher Fidelia dari Ranau. Beliau register member 19.12. 2013 tapi makan sendiri dan start buat bisnes pada 2016. So maksudnya sudah3 tahun buat Shaklee. Antara alasan utama beliau untuk bisnes kerana ingin mencari side income at the same time dengan bisnes Shaklee, dapat banyak ilmu marketing, time management dan nutrisi.


Cikgu Al

Masih tercari-cari partime bisnes anda? mari pilih Shaklee. InsyaAllah bisnes ini adalah bisnes part time terbaik anda.

BEKERJA TAPI NAK BUAT BISNES? BOLEHKAH? BEKERJA TAPI NAK BUAT BISNES? BOLEHKAH? Reviewed by Elly Matin on October 11, 2019 Rating: 5

3 comments:

  1. Sambil jaga anak smbil kita berniaga online ..boleh lah menampung perbelanjaan seharian 👍

    ReplyDelete
  2. Menyelam sambil minum air.. sambil2 jaga anak dirumah santai2.. smbil2 ada income sendiri.. best tgo acc bank berisi.

    ReplyDelete
  3. Yang bekerja or suri rumah sepenuh masa.

    Jika ada kemahuan pendapatan tambahan or pendapatan sampingan boleh saja buat business sama ada dirumah atau luar..yang penting halal 😊

    Fb: lily kimberly

    ReplyDelete

Powered by Blogger.