KELEBIHAN BUAT BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN

Macam yang korang tau, saya sudah bisnes Shaklee since 2016 dan pengguna Shaklee sejak tahun 2014 selepas kelahiran anak pertama saya. Saya pernah ceritakan kenapa saya suka sangat dengan bisnes Shaklee sangat-sangat. Salah satu sebabnya saya rasa buat Shaklee ini effortless. Tidak guna tenaga yang banyak untuk berkerja tapi pulangan wang yang banyak.

Kisah kejayaan saya dalam Shaklee
Effortless income

1. Product
Ramai kot yang tau, product Shaklee ini memang Beyond Organic. Bukan  product cikai-cikai. Bayangkanlah skincare terbaru Shaklee tu dikaji dan diuji selama 8 tahun lamanya. 8 tahun babe, bukan 8 bulan, bukan 8 hari, bukan 18 bulan tapi 8 TAHUN. Bayangkan mau buat 1 product ambil masa lama macam tu sebab nak yang terbaik untuk penggunannya. Untuk pengetahuan semua, Youth Skincare itu juga bebas dari 2500 bahan kimia yang berbahaya.

Sama juga dengan product Shaklee lain. Bukan dihasilkan setahun dua. Tapi diuji bertahun-tahun supaya menjadi terbaik dari yang terbaik. Tahukah kalian, supplement pertama Shaklee pun berumur 104 tahun. huh! hebat bukan.

That why i choose Shaklee. Sebab saya yakin, product yang Shaklee jual ini tidak memudaratkan saya dan pengguna lain. 

2. Marketing Plan
Saya pernah ikut bermacam jenis MLM di Malaysia ini. Hehe. Yang halan dan tidak halal. Tapi hanya Shaklee yang betul-betul membuatkan saya jatuh cinta. Dulu saya pernah ada rank Director in Qualification dalam 1 MLM, tapi dapat bonus RM 3+ kot. Lepas tu kena ready stock barang yang banyak dan bulan depan product lain pula yang perlu di jual. Saya bukan cakap MLM tu tidak bagus, tapi saya rasa tidak sesuai untuk saya yang ada bajet kecil untuk buat ready stock.

Dalam Shaklee pula, jualan RM 450 pun sudah layak untuk dapat bonus. Bonus pertama saya dalam Shaklee RM22 saja. Tapi saya happy buat bisnes ini sebab saya tidak perlu simpan stok yang banyak dan stok yang kita beli bulan ini tidak akan out of date untuk bulan hadapan.

Tahukah anda, peratusan bonus Shaklee sehingga 46%. Tu sebab ada saja rank macam saya, rank kedua dalam leadership Shaklee boleh dapat RM 3k keatas.

Untung runcit Shaklee juga sangat tinggi berbanding bisnes lain. Contoh Vivix retail price RM 475, tapi harga member RM 390. Ada keuntungan RM 85. Banyak tu.

Market Shaklee juga tidak tertumpuh pada sesetengah golongan sahaja. Golongan ibu yang tidak makan Shaklee pun kena beli Shaklee untuk anak-anak. Golongan bapa yang tidak makan Shaklee, kena beli untuk isteri dan seterusnya. 

3. Sistem yang Produktif
Saya paling suka sistem Shaklee. Mau beli masuk sistem, mau register masuk sistem, even mau cari nota berkenaan produk pun masuk sistem. Yang paling best bila bonus di update setiap hari dalam sistem. So siapa mau capai bonus bulan depan lebih banyak, hari-hari kena cek sistem dan buat sale.

4. Tidak perlu simpan stok
Yeszzaaa. Register RM 65, lepas tu intro dengan kawan-kawan. Kawan-kawan order, baru anda order. Tidak perlu simpan stok. Product boleh dibeli melalui online atau datang terus ke branch Shaklee.

5. Modal rendah
Modal RM 65 saja

6. Support company
Support company yang sangat power. Shaklee bagi training free berkaitan nutriisi dan marketing online offline. SEMUANYA FREE

7. Bisnes Adil
Yes! bisnes ini antara bisnes yang paling adil di alam semestar.
Shaklee bukanlah bisnes yang orang bawah buat, orang atass dapat. 

Shaklee ini contoh saya A jual RM 500, dan B jual RM 1500. Saya tidak akan dapat bonus dari B melainkan saya jual RM 2000. 

Siapa buat, dia dapat! Saya sendiri atasi upline saya. Alhamdullilah!

Okey.. Mau join bisnes ini?
KELEBIHAN BUAT BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN KELEBIHAN BUAT BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN Reviewed by Elly Matin on October 13, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.