Kenapa Semua Orang Perlu Detox?

EM: Babe mari join Detox
Babe: Kenapa aku perlu Detox? Body aku ok saja ni. BMI normal.
EM: Betul juga. Body ok, BMI normal. Okey tidak apalah babe, tapi try tick tanda-tanda Anda Perlu Detox.

Tanda-tanda Anda perlu Detox

+ Berat badan bertambah - metabolisma badan terganggu, hormon terganggu

+ Sembelit

+ Kulit Kusam

+ Cepat letih, cepat lemau, stress, rasa lembab

+ Cepat marah, mudah sentap

+Keinginan makan banyak, craving sugary foods (sel lapar aje, tak cukup nutrient). Kalau gi kenduri, open house pinggan tu penuh tamak sangat.

+ Susah nak fokus dalam masa lama

+ Penyerapan nutrisi yang kurang - makan vitamin takde kesan pun! orang lain makan shaklee berkesan

+ Senang dijangkati penyakit - flu, demam

+ Susah tidur

+ Sering mengalami kembung perut, perut tidak selesa dalam keadaan biasa atau selepas makan.

+ Sering ada lingkaran hitam bawah mata

+ Badan berbau jika tidak menggunakan deadorant atau pewangi

+ Merokok atau sering bersama dengan orang yang merokok

+ Mulut / Nafas Berbau

+ Menghadapi masalah ALERGIK

+ Pengambilan sayuran kurang dari 1/2 sawan sehari

+ Mengalami Eczma, jerawat atau Psoriasis

+dah cukup tidur still letih

+makan Suppliment tapi tak dapat kesan

EM dulu mau detox sebab mau kurus jak.  Tidak tahu pun rupanya detox ini ada banyak kebaikan.

Salah satu sebab kenapa kita perlu detox ialah kehidupan kita di zaman morden ini makin terdedah dengan pencemaran, radiation, racun. So semua tu, banyak memberi impak besar pada kesihatan kita.

Contoh asap rokok, asap ekzos kereta, minyak wangi, makeup dan bermacam-macam jenis cara kita terdedah pada radiation dan pencemaran.
Tak nak cakap panjang pasal tu. sekarang ni, cuba u gais baca satu-satu tanda kita perlu detox.

Perkongsian Coach Nahimah masa sesi pre-detox.
Umi ada jiran dapat kanser hati. Dah tahu masa stage 4. Kanser tu jadi sebab hati toksin banyak. Tiba2 jadi buruk. Kanser p buat rumah. Dan dan ubat dia sebulan rm14000
Tapikan, masih ada ramai yang salah faham bila nak ajak detox.

"Eh. Ko ngamlah detox. Ko gemuk, aku kurus

Soalan : Saya dah KURUS, UNDERWEIGHT pulak tu. PERLU KE SAYA DETOX?

Jawapan :
Tujuan Detox bukan semata-mata untuk turunkan berat badan tetapi untuk banyak masalah kesihatan yang lain juga.
Orang yang terlalu kurus mungkin banyak toksin dalam badan yang menyebabkan nutrisi yang diambil tidak diserap kedalam sistem tubuh.
Macamana kereta perlu diservice, tukar minyak enjin, tukar minyak brek, tukar filter, tular brake pad, service enjin, tukar tyre, balancing dan macam-macam lagi, begitu jugak badan kita. Perlu detox sebagai servis untuk badan untuk pastikan sistem tubuh peroperasi pada tahap optimum!
So kalau kurus pun perlu Detox!

Kitaorang sudah start Detox 1 Oct 2019. Hari ini day 3 sudah. Lagi 2 hari Pre-Detox, kami akan start pula Detox. Kali ini macam nak ikut Detox.
Kenapa Semua Orang Perlu Detox? Kenapa Semua Orang Perlu Detox? Reviewed by Elly Matin on October 04, 2019 Rating: 5

12 comments:

  1. Rupanya antara sebab stress,letih dan cepat marah antra sebabnya ..


    Facebook :Alwani Lily Chong

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul itu ly, that why kalau kita stees. Best relief is tidur.

      Delete
  2. Baru2 ni asal malam mesti sya mengalmi isomia ..ada kah di sbabkn badan nya ni perlu di detox ?

    ReplyDelete
  3. Baru tahu rupanya perlukan detox bila tiba-tiba alergik muncul..info yang bermanfaat.thank you
    Facebook: Nurul Hidayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis. Sebab alergik tu berkait rapat dengan toksin yang ada dalam hati kita.

      Delete
  4. Ohh my!!
    Cepat letih, rasa nak makan je, perut macam tidak pandai kenyang2...adakah saya perlu Detox??

    FB: lily kimberly

    ReplyDelete
    Replies
    1. selain getah seluar, perrut juga pandai membesar. that why kita makan banyak mana pun tetap susah mau kenyang

      Delete
  5. Sya jenis pagi mesti maw membuang, asal tminum nescafe ka 3in1 ka mesti bgitu sakit perut memulas then membuang, maw detox juga ka klau bgitu

    ReplyDelete
  6. Saya juga jenis cepat sentap dan mudah terasa mngkin betul2 ma2 detox suda nih 🤣🤣🤣

    ReplyDelete

Powered by Blogger.