Kesihatan Saya Lebih Baik dengan Shaklee

Apa alasan anda bertahan dengan sesuatu? Dijadikan cerita saya bukanlah penggemar supplement dari dulu. Waktu pregnant Yayang, kesihatan saya memang teruk juga.

Saya berkerja di site masa pregnant Yayang. Setiap malam memang teruk juga kaki cramp. Bila tanya dalam group ibu hamil, ramai yang suggest OsteMatrix Shaklee. Tapi saya takut sangat mau try benda tu. 

Sampai bersalin kaki saya cramp, darah tinggi, berat 104kg dan paling teruk masa tu HB rendah.

Dipendekkan cerita, saya bersalin anak kedua. Yadik namanya. Pregnant Yadik, Alhamdullilah tidak banyak masalah. Tapi lepas pregnant Yadik tu pula di serang sakit lutut yang teruk. 

So i decide untuk join Program Detox yang baru Shaklee lancarkan. Masa tu i lost over 20kg dari berat asal.

2016 join program lost over 20kg
2017 maintain tapi tak buat detox dah sebab tiada geng. Hehe
2018 i gain weight after 1 year. Naik 11kg dari berat 2017

Nov 2018
Jom Detox Jutawan dilancarkan under Master Laila. Alhamdullilah, saya antara orang pertama yang join program tersebut dan saya berjaya hilang 4kg+

Dalam masa 3 kali Detox i lost 16kg and my inch loss tu i tak tau sudah berapa lost.

Before Detox
- Obese tahan 2 (BMI 35)
- Visceral Fat 16
- Jerawat di belakang
- Rambut gugur
- Kaki cramp
- HB rendah
- Hypertention
- Sakit kaki
- Kaki merekah
- Eczema

After Detox
- BMI normal
- Visceral Fat 7
- Sihat
- Aktif

Selain itu, selepas saya join Shaklee ini. Circle saya berubah. Saya lebih positif dan lebih bahagia. 

Saya lebih matang dan lebih kenal erti kehidupan sebenar. Alhamdullilah!

Shaklee juga bagi kebebasan masa untuk saya berkerja di mana saja saya mau. Tidak kisahlah saya kerja dari rumah atau mana saja. As long as i ada internet dan phone. Bestkan?

That why, mama-mama di luar sana yang suka ada gaji dari rumah. Boleh join team saya🥰

Kesihatan Saya Lebih Baik dengan Shaklee Kesihatan Saya Lebih Baik dengan Shaklee Reviewed by Elly Matin on October 05, 2019 Rating: 5

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Saya teringin nak join Shaklee juga tapi entah kenapa ada saja masalah yang tidak dapat di elakkan, antara satu adalah masalah kewangan yang belum mencukupi...kadang nak pinjam duit laki pun segan...semoga suatu hari nanti ada rezeki join Shaklee 😊

    FB: lily Kimberly

    ReplyDelete
    Replies
    1. MasyaAllah sis. Saya doakan Tuhan hantar rezeki dengan keinginan dan kesabaran sis. Amen.

      Delete

Powered by Blogger.