MINUM MINYAK MASAK UNTUK LEGAKAN SEMBELIT?

"Lama sudah tercari-cari yang boleh legakan SEMBELIT? Sampai ada yang sanggup minum minyak makan semasa berpantang?"

Hah.. siapa pernah ada pengalaman minum minyak masak waktu sembelit? Waktu budak-budak kalau sembelit my mom akan letak minyak di dubur untuk memudahkan kami berak katanya. Tapi dah besar ini teringat pula sharing aunty tu suruh minum minyak masak. Entah apa rasanya. Haha.


Saya tidak pernah minum minyak masak waktu sembelit tapi pernah kena sembelit teruk masa berpantang anak pertama. Masa itu, kawan saya suggest untuk minum 1 ubat yang ada di farmasi.

So saya pun beli ubat Lactul ini. Ubat ini ada sukatan tau dan sangat manis. Sekali minum kena minum 5ml, tapi sayangnya masih sembelit. Akibat takut sembelit saya terpaksa minum 1/2 botol setiap kali mau berak sebab sakit bah sembelit, apa lagi baru bersalin dengan jahitan yang sangat banyak.

Sebotol ubat ini RM 9 paling murah dan RM 15 paling mahal. Hampir sebulan saya minum ubat ini untuk legakan sembelit. So just imagine 20 botol x RM 9. Boleh botok husband. Hahaha. Mahal! Tak tapi takut masuk jamban, berpeluh..hahaha.

Pernah juga kawan kenalkan produk yang memang boleh tahan testimoni, tapi kononnya masa tu takut mau makan produk yang tidak di jual di farmasi. hehe. Walhal produk tu ada saja lulusan KKM, Produk pun dijamin mesra alam, berkesan dan selamat.


Masa tu duit bukanlah issu, tapi tidak terbuka hati. Tapi bila ingat semula keadaan sembelit tu. Seram! 

Tapi Alhamdullilah. Allah buka hati untuk try produk ini masa anak kedua. Walaupun bersalin secara czer, tapi saya tiada masalah sembelit. As u all know, orang yang czer ini lebih sensitif masuk angin dari bersalin normal. Sembelit sikit memang teruk tidak boleh bangun. So better berhati-hati yang bersalin secara c-section.

Nama produk tu Herb-Lax. Masa bersalin anak kedua saya memang makan ini untuk elak sembelit. Sebab tidak terbayang oleh akal bila czer dan sembelit. Memang makan Herb Lax tiada masalah sembelit langsung. Makan Herb Lax jam 10 pm, esok duduk jamban memang akan keluar dengan lancar.

Herb Lax ini juga bantu untuk cuci dinding usus. So pada yang pertama kali ambil, kalau nampak najis lebih busuk dan gelap dari biasa. Itu maksudnya anda terlalu banyak toksin.

Boleh rujuk kandungan Herb Lax sini ya > Kandungan Herb Lax


Bagi yang berminat dapatkan HErb Lax boleh dapatkan sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9205b0307dc3a369cdb6586b0edcb4b7

9 HERBA BAIK UNTUK USUS BESAR KITA

Bila fikir balik, macam mati hidup semula. Hari ini, tiba-tiba terfikir pasal 1 produk yang menyebabkan saya gastrik yang teruk akibat usus menipis. 7 tahun lepas, adalah kali terakhir saya minum tea cuci perut yang dijual di Farmasi terkenal Malaysia. Tea yang bila kita minum, perut akan memulas seharian.

Tidak dapat bayangkan macam mana keadaan perut kalau minum tea tu sampai sekarang. Sebab masa stop tu pun memang kena gastrik teruk dan bermacam penyakit. 1 of my friend, doktor sahkan usus hampir luka sebab terlalu minum tea pencuci perut. 

Nauzubillahminzalik! Minta di jauhkan. Usus bocor, bengkak, luka. Bukan 1 perkara yang simple tau. Melihat kos rawatannya pun kita tau sudah penyakit ini bukanlah penyakit yang simple. SERAM! for those yang masih minum tea cuci perut. Sila berhenti.


Saya pernah minum tea cuci perut ini waktu belasan tahun, ambil mamy punya. 1 malam 1 hari perut memulas tapi tidak membuang. Badan rasa lemas dan memang tiada selera mau makan sebab sakit perut.

Alhamdullilah, Allah izin untuk temui 1 produk yang ada 9 herba power dalamnya. Herba-herba ini pun herba alami, memang Beyond Organic.


9 jenis herba yang terkandung dalam Herb Lax

Buckhorn bark – Kulit Buckthorn meningkatkan keupayaan kolon secara efektif untuk melembutkan najis. Ia memudahkan kelembapan kepada usus. Sangat sesuai untuk yang ada masalah buasir dan yang baru selesai pembedahan khususnya. Sangat penting untuk membersihkan kolon. 





Licorice root – Herba ini Chinese medicinal tradition. Ia digunakan untuk melegakan perut seperti keracunan makanan, ulser perut, sakit ulu hati. Selain itu, Licorice root ini juga boleh membantu membersihkan sistem pernafasan anda. ia juga boleh mengurangkan stress dan akhir sekali membantu protect your skin and teeth.
Fennel seeds – Sangat tinggi dengan nutrisi seperti Vitamin C, Kalsium, Magnesium, Potassium dan Manganese. Fennel seeds ini tinggi antioksidan dan boleh mengurangkan selera makan. Sesetengah kajian bahawa Fennel seeds boleh meransang penghasilan air susu ibu. 



Anise seeds – Tinggi dengan nutrisi dan boleh membantu kurangkan depresi. Selain itu, ia juga menghalang untuk pertumbuhan bakteria dan kulat. Bantu legakan gejala Menopause. Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.




Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma



Alfalfa leaf – membersihkan usus, darah dan hati.



Senna leaf – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak


Bila study 9 jenis herba ini, saya sedar bahawa Herba Lax bukan sekadar untuk membantuk atasi sembelit tapi banyak benefit. Itu sebab juga bila kita ada masalah sembelit, kita ada banyak masalah lain. Antaranya ialah masalah kulit.

KENAPA HAIWAN TIADA KANSER?

Bila saya menggali cerita pasal pendetox badan kita ni kan..makin saya takut makan macam-macam.


ini ialah keadaan perut kita yang bersih.. ingatkan perut lembu atau karabau yang selalu kita lahap tu.. bersih sajakan perut dorang, sebab itu karabau sama lembu makan rumput jak.. walaupun ada org cakap dorang gemuk juga walaupun makan rumput.. tapi pernah dengarkah karabau kena kenser perut? 

bayangkan perut kita.. bayangkannnnn..... mari saya cerita ar, contohnya sayakan.. suka sangat makan makanan yang fatty, junk, fast food..
rasanya perut saya ada rupa macam perut dalam gambarka lagi?
.
itulah kebanyakkan kita yang ada title manusia ni ada penyakit pelik2.. paling femes sekarang kanser perut.. nauzubillahminzalik.... kenapa kena kanser perut? sebab makanan kita yang sukar di hadam.. Berak yang tidak menentu.. Manusia normal dia berak at least twice a day.. tapi kita berak once a week.. hati2 ya kalau ada simptom macam ni.. Anda ada simptom sembelit.
.
supplement? ok perlukah.. suda eat clean kenapa mau supplement.. hakak2 abang2.. please sedar.. kita memang eat clean tapi adakah sayur or buah kita makan bebas dari toksin contohnya bikin mati itu ulat2? kau yakin bebas? ok.. fungsi supplement dia kasi tolong kita repair darah, tisu badan, sel2 mati kita dan detox.. juga kasi lengkap apa yg terkurang dalam pemakanan harian kita. faham? tapi mestikah shaklee? kau tanya saya konfom saya jawap mesti.. yes.. shaklee is the best supplement for detox.. sekali lagi I cakap.. shaklee bukan hanya detox ur kolon or usus.. tapi ia juga detox seluruh badan kita.. repair sel darah kita, repair sistem dalm badan kita.. dan yg paling penting shaklee adalah supplement paling selamat di dunia.. terbukti selamat.. bukti ini bukan saya yg claim ok..bukti ini saintis dan company lain yang buktikan..
.
akhir sekali trylah detox kalau nak hidup gojes, sihat dan cergas
.
panjang owhkan.. siapa baca sampai habis bolehlah komen dan bagi pendapat kamu.. perlukah tidak perlu detox ini.
.
kalau malas buat detox atleast once a week In a month..
.

Good news! Detox 18.0 sudah start hari ini. Alhamdullilah. Tidak sangka sudah setahun Jom Detox Jutawan!

Hi Kawan-kawan