MINUM MINYAK MASAK UNTUK LEGAKAN SEMBELIT?

"Lama sudah tercari-cari yang boleh legakan SEMBELIT? Sampai ada yang sanggup minum minyak makan semasa berpantang?"

Hah.. siapa pernah ada pengalaman minum minyak masak waktu sembelit? Waktu budak-budak kalau sembelit my mom akan letak minyak di dubur untuk memudahkan kami berak katanya. Tapi dah besar ini teringat pula sharing aunty tu suruh minum minyak masak. Entah apa rasanya. Haha.


Saya tidak pernah minum minyak masak waktu sembelit tapi pernah kena sembelit teruk masa berpantang anak pertama. Masa itu, kawan saya suggest untuk minum 1 ubat yang ada di farmasi.

So saya pun beli ubat Lactul ini. Ubat ini ada sukatan tau dan sangat manis. Sekali minum kena minum 5ml, tapi sayangnya masih sembelit. Akibat takut sembelit saya terpaksa minum 1/2 botol setiap kali mau berak sebab sakit bah sembelit, apa lagi baru bersalin dengan jahitan yang sangat banyak.

Sebotol ubat ini RM 9 paling murah dan RM 15 paling mahal. Hampir sebulan saya minum ubat ini untuk legakan sembelit. So just imagine 20 botol x RM 9. Boleh botok husband. Hahaha. Mahal! Tak tapi takut masuk jamban, berpeluh..hahaha.

Pernah juga kawan kenalkan produk yang memang boleh tahan testimoni, tapi kononnya masa tu takut mau makan produk yang tidak di jual di farmasi. hehe. Walhal produk tu ada saja lulusan KKM, Produk pun dijamin mesra alam, berkesan dan selamat.


Masa tu duit bukanlah issu, tapi tidak terbuka hati. Tapi bila ingat semula keadaan sembelit tu. Seram! 

Tapi Alhamdullilah. Allah buka hati untuk try produk ini masa anak kedua. Walaupun bersalin secara czer, tapi saya tiada masalah sembelit. As u all know, orang yang czer ini lebih sensitif masuk angin dari bersalin normal. Sembelit sikit memang teruk tidak boleh bangun. So better berhati-hati yang bersalin secara c-section.

Nama produk tu Herb-Lax. Masa bersalin anak kedua saya memang makan ini untuk elak sembelit. Sebab tidak terbayang oleh akal bila czer dan sembelit. Memang makan Herb Lax tiada masalah sembelit langsung. Makan Herb Lax jam 10 pm, esok duduk jamban memang akan keluar dengan lancar.

Herb Lax ini juga bantu untuk cuci dinding usus. So pada yang pertama kali ambil, kalau nampak najis lebih busuk dan gelap dari biasa. Itu maksudnya anda terlalu banyak toksin.

Boleh rujuk kandungan Herb Lax sini ya > Kandungan Herb Lax


Bagi yang berminat dapatkan HErb Lax boleh dapatkan sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9205b0307dc3a369cdb6586b0edcb4b7

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hi Kawan-kawan