Hastag Till Jannah

Assalamualikum...

Semalam masa balik dari airport, saya berfikir apa mau letak caption gambar ini. Hahah. Kononnya mau letak hastag till jannah, tapi saya memang tidak berapa suka tulis caption pendek. Haha. Yang kenal tu kenallah.

Thank you Allah, pinjamkan saya lelaki ini.

So saya mau tulis pula boleh detox sudah! Last-last saya tidak post pun gambr ini. Kahkahkah. So pagi ini baru tulis.


Gambar tahun lepas, ada orang komen kami tidak bahagia. Semoga Allah rahmati hubungan kita ya HG
Actually 2 minggu ini, mood saya tidak berapa baik. Carik gaduh saja dan orang yang saya trigger mau marah-marah ini mesti si HG. Pokoknya saya memang marah-marah sajalah sepanjang minggu lepas dan minggu ini. 

Alhamdullilah sempat koreksi diri pagi semalam. Tiba-tiba terdengar Ustazah Asma punya ceramah pasal perempuan ini suka beribadah tapi masih ramai yang masuk neraka. Kenapa?

Sebab perempuan, ramai yang beramal soleh. Solat sunat, puasa sunat, solat awal waktu, sedekah dan sebagainya. Tapi tidak mampu melawan nafsu untuk derhaka pada suami. Masa dengar tu, terus malu pada diri, rasa serba salah sama HG. Astafirulladzim. 

Syukur Allah masih bagi nafas untuk dengar ceramah ini. So that, saya pun twist mood yang marah-marah tu untuk lebih beringat. Cakap pada diri, jangan biarkan syaitan racuni diri ko Elly sampai tabung akhirat mu bocor macam itu saja.

Terima kasih juga ya Allah, sebab beri peluang untuk kami berjauhan walaupun tidak lama. Terima kasih masih hadirkan kami kasih sayang dan rindu sesama kami. Terima kasih ya Allah.

Husband bermusafir ini bolehlah saya buang 10 kg. Haha. Terasa diri dah besar sangat ini. Bila cakap dengan HG, dia just reply. Yaka?
The squad. Ya Allah, semoga persahabatan ini menjadi asbab mereka menuju ke jalan MU ya Allah.
The pakciks anak-anak

Alhamdullilah, hari ini genap 30 tahun bernafas di dunia. First at all, i wanna thank to my mom and dad. Mereka menjaga amanah Tuhan dengan penuh kasih sayang dan perhatian, walaupun sudah berumur 30 tahun.


Birthday dady and me
To my daddy, saya doakan semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dan diberkati serta dirahmati Allah setiap saat.

Hahah.. Tidak sangka betul bah umur 30 tahun. Jiwa masih remaja. Kahkahkahkah..


Terima kasih Allah, masih beri peluang untuk saya bernafas dan menikmati rahmat-MU di dunia milik MU ya Allah. Terima kasih atas setiap rahmat dan nikmati Allah beri pada saya. Di umur 30 tahun ini, semoga ibadah dan attitude lebih matang dan sentiasa dalam rahmat Allah.  

Okey.. Bab umur pun panjang sangat. Hehe, sebenarnya di hari lahir ini. Saya mau buat contest. Tapi lupa pula share posting contest. 

Jujurnya ini kali pertama selama kenal HG, dia tiada dengan saya waktu saya birthday. Selama kenal 13 tahun, tanpa gagal dia raih birthday. Hehe. Tapi masih bersyukur sebab Allah hadirkan orang-orang yang sayang saya.

Terima kasih Allah

EH Squad
EM turn 30

3 ulasan:

  1. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    BalasPadam

Hi Kawan-kawan