Tukar Sabun Cuci Kain Bantu Kurangkan Masalah Eczema

Setiap bulan wajib beli 5 kotak tisu untuk saya saja. Tapi setiap kali pakai tisu tu, terbayang pokok di hutan kena tebang. Rasa berdosa sama pokok. Tapi apakan daya, saya tidak boleh lap muka guna tuala muka.

Bila saya lap guna tuala, kulit jadi kering. Pedih dan sakit. Lepas tu bau sabun cuci tu melekat betul di kain. Walaupun saya cuci kain guna sabun yang sedikit tapi still melekit dan bau sabun tu kuat sangat.

Waktu mau masuk sabun dalam mesin, saya terpaksa tutup hidung sebab bau dia tu bikin sakit dada bah. Kamu fahamkah macam mana sakit dada tersedut bau yang kita tidak suka.

Rupanya sabun cuci biasa ini, pengilang letak filler. Filler ini berfungsi untuk bagi berat sabun tu, kembang, buih lebih, wangi lebih. Lebih kurang macam tu fungsi dia. Filler ni terdiri dari alkohol, pewangi, dioxane, glueten. 

So kalau korang perasaan sabun kadang menusuk betul bau dia. Walaupun sudah cuci dan kering tapi still bau sabun. Kena-kena yang jemur tanpa matahari. Itu antara fungsi filler. Seram!

Mungkin ada yang tidak sensitif. Tapi kalau saya, saya tidak suka bau sabun dan melekit tu walaupun sudah kering. Heheh.
Menurut pembacaan saya. Filler sabun kain tu salah 1 penyebab eczema trigger. 

So last month saya start pakai Sabun cuci yang beyond organic. Memang jauhlah bezanya dengan sabun cuci kain sebelum ini. Walaupun 1 sudu 48g 1 loads, bersih bah pakaian. 

Ohya. 1 hal lagi lepas pakai sabun cuci baru ini. Saya berani sudah lap muka guna tuala. Punya saya happy, kurang pakai tisu. Kurang pencemaran.

InsyaAllah. Saya akan pakai sabun ini sampai bila-bila. Betullah orang cakap “change brand can change ur life”
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1TFjZ350ijD32ee8t6U4dFUDfqQGdwu2U
Saya highly recomended pada yang ada eczema untuk tukar sabun kain u gais. 

Shaklee Fresh Laundry tidak mengandungi filler tambahan. Ia menggunakan bahan semula jadi dengan pembersih aktig-enzim yang diperolehi daripada kelapa, pembuih semula jadi dan garam mineral.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=16x4RPkzU5mHEnjUOjdH3_f8iQ2_fG8-V
Sebenarnya Shaklee ada set pencuci rumah. Tadaaaaa.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1HwLqZcNF8IDs53eT-3vj0l7Qy9i4p8gf
Basic H - untuk mop lantai, lap cermin, stove dan dapur. Saya guna juga untuk mencuci toilet. 

Dish Wash - untuk pencuci pinggan. Sangat jimat. Kami guna 3-4 bulan untum sebotol. Sangat pekat.

Softener - Wangian yang tidak menusuk hidung. Kain lembut tapi tidak melekit.

Fresh Laundry - Pencuci kain yang boleh cuci sebanyak 88loads. Untuk cucian penuh 10kg just letak 50gram sabun sahaja. Bersih dan jimat tau.

Klik sini untuk tempahan :Sabun Eczema


1 ulasan:

  1. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    BalasPadam

Hi Kawan-kawan