Cerita Fiksyen : Bella by EM

by - Januari 13, 2020

Sengaja ambil flight lepas mahgrib. Besar betul cabaran dia kalau masa puasa dalam flight. Masa tidak puasa tida terasa pun mau makan. Tapi masa puasa, macam semua dalam menu air asia saya mau makan. Hahaha.

Outstation 7 hari di Labuan. Sebenarnya, belum pun bulan puasa. Tapi puasa lepas saya terlibat dengan kemalangan dan tidak mampu berpuasa. So, tengah struggle mengganti puasa sekarang ini.

Saya sengaja awal datang di tempat berlepas. Sebab mau beli cookies afamos yang sedap itu. Macam saya cakap tadi. Puasa baru rasa mau makan. Kalau tidak puasa, tiada pula nafsu mau makan. Hahahah.

Saya duduk depan kaunter berlepas. Sambil saya cek ipad. Mau cek email. Manatau ada task baru bos bagi. Hahahah. Sambil saya makan cookies saya tadi. Sedapnyaaa. Wanginyaa.


Saya perasaan ada lelaki selang kerus saya. Dia pun ikut makan cookies saya. Oh my Goat. Tapi saya tidak juga berani mau tegur. Saya biarkan sajalah. Sama-samalah kami makan. Tegur pun tidak. Haha.

Dia ambil, saya ambil, dia ambil, saya ambil. Tinggallah cookies paling last. Boleh-boleh dia belah dua cookies baru bagi saya. Saya terus bediri saja. Mau marah tapi. Anggap saja kau bersedekah tadi. Huh. Tapi saya tidak senyum sama tu lelaki. Ngam-ngam juga boleh masuk kapal sudah.

Huh. Tidak gentleman langsung bah. Boleh-boleh ambil makanan perempuan. Huh. Saya hempas saja badan di seat kapal. Ingat terus mau tidur, tapi terlupa off phone, so sebelum tertidur saya terus cari phone dalam beg yang banyak harta karun, lepas tu...........

Guess what?

Oh my goat! Cookies saya ada dalam bag. Jadi yang saya makan tadi tu?? Cookies lelaki tu? Ohmai kambing!!


Adoiii. Serius bah. Macam saya mau lenyapkan diri di kapal saja. Harap-haraplah saya tidak jumpa that guy. Laju-laju saya tutup muka guna lebihan tudung baru tidur.

Malas saya ingat kejadian memalukan.
Adoi. Kenapa?!!!!!
.
.
.
Pesanan penulis:

Actually cerita ini cerita rekaan saya pada tahun April 2018. Masa tu saya depress, so saya kawan depression itu dengan menulis. Bila baca semula, banyak juga saya re-edit penggunaan tatabahasa dan ayat serta ejaan. Siapa mau part 1 boleh komen di bawah. Saya akan share part 1 if ramai yang mau baca cerita ini, Bacaan asal dapat lebih 20k reach di page FB saya.

You May Also Like

11 ulasan

  1. ada akak ternampak ada kartun dia buat cerita pasal gini, cuma kisahnya terbalik sikit
    seorang nenek beli biskut dia masukkan dalam beg, masa dia tunggu bas di bus stop, ada sorang anak muda ni pelawa dia makan biskut yg sama dia beli... so dia pikir itu biskut dia, dia pun makan biskut tu, dan dia marah bila anak muda tu selamba je makan biskut tu... sampai last biskut terakhir dia dok la main tarik-tarik dgn anak muda tu, tapi last anak muda tu lepaskan biskut tu... lepas tu anak muda tu naik bus dah lambai kat dia... lps dia sakit ati dengan anak muda tu yg makan biskut dia, masa dia raba dalam beg dia, dia jumpa lak biskut yg dia beli tadi... terus dia rasa menyesal sebab fikir bukan-bukan kt anak muda tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. lepas story ini keluar baru tau ada cerita iniπŸ™ˆ. itupun readers yang bagitau.

      Padam
    2. heheheh... takpe seni ni kan subjektif, seni menulis

      Padam
    3. Hehe.. Eya sis.. Endak apa, the whole story not same..

      Padam
  2. Asalam..agak pelik kan ambil makanan orang dalam kapal ..elok jg ada minta izin..Apapun terima kasih datang ke blog saya ya

    BalasPadam
  3. cerita menarik...

    kalau panjang lagi lagi best

    BalasPadam
    Balasan
    1. Actually ada 25 part. Tapi tengah compress jadikan 10 part saja. Hehe. Jemput baca next part tau.

      Padam
  4. Macam pernah baca ni kisah... tapi kalau betul² terjadi ni... aduiyaiii... πŸ˜„πŸ€­.. nda boleh bayangkan malu dia niπŸ˜†.
    ~BTW saya suda follow back.. tq follow teratak saya ya Elly😊

    BalasPadam
  5. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    BalasPadam