Suka Baca Tajuk Saja

Uikk. Kamu sejenis suka baca tajuk saja atau baca setiap bait-bait yang tertulis dalam setiap entri atau posting kawan-kawan?

Hehe. Jenis aku begini! 

Aku baca tajuk. Lepas tu aku scroll. Tapi bila ada 1 perasaan macam berprasangka. Aku akan scroll balik untuk baca apa yang di tulis. Aku juga cuba untuk fahamkan apa pemilik posting tersebut cuba sampaikan.

Aku harap kawan-kawan aku pun macam tu. Bukan hanya baca tajuk dan 1 perenggan pertama lepas tu buat penghakiman. Istigafar Elly!

Tapikan, untuk menjaga hati sebenarnya. Kita kena minta pada Allah. Agar Allah jaga hati kita dari ada prasangka tidak baik pada orang lain.

Stay Lit and Drink Water
Wrapping present RM 0.50 saja. Jumpa di Familia. 

Ulasan

  1. insya allah selagi prasangka masih di hati masih boleh cari jawapan dgn baca dulu sampai habis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes.. Kalau ada prasangka buruk, carilah walau sekecil perkara positif dalam setiap penulisan kawan-kawan..

      Padam
  2. saya jenis tertarik tengok gambar2.. orang visual agaknya..
    jadi kalo antara teman2 yang saya tahu diorang slalu share gambar..
    saiyaaa suka =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yassss... samalah, tapi paksa diri membaca juga. heehehe

      Padam
  3. Saya kalau di Fb, kalau saya baca. Saya akan like dan komen. Tapi kadang² saya baca dan hanya like saja.

    Di blog, saya pilih entry mana nak baca. baca tajuk dulu. Lepas baca intro dan seterusnya. If gaya penulisan saya suka. Saya baca sampai habis.

    Kadang2 saya scroll saja. ☺️

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama.. FB jarang buka since berblog. Tapi kalau di blog saya suka blog yang simple dan gaya penulisan dan jenis tulisan..

      Padam
  4. Saya jenis baca dua²๐Ÿ˜„.. baca dulu tajuk baru tu baca pula isi kandungan dia๐Ÿ˜„... pastu baca sungguh² sampai habis... baru tu cari lagi yang lain, tajuk yang saya berkenan saya deluan buka๐Ÿ˜†.... sampai nda sedar lama betul menyinggah di blog orang๐Ÿ˜„...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila baca betul-betul baru tau nak komen apa kan. hehe

      Padam
  5. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    BalasPadam
  6. mama skrg baca tjuk juga n skip2 baca isi huhuu

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan Popular