Cabaran 30 hari Skin Care Routine Using Watson Product

'Cer macam mana kalau kita buat Challenge Skincare Routine using Watson Product'

'Best jugakan?'

'Ya kita bajet RM 70 dengan produk below RM 20'

'Bah. Esok kita pegi'

So memang semalam sebelum adik aku pergi ke hospital, kami pergi ke Watson terlebih dahulu untuk beli skincare. Actually bukan beli semua, beli yang kurang saja. So last week kan aku ada shopping di Watson, so aku tinggal beli sikit-sikit lagi barang. 


Ini aku dan adik aku punya. Seorang memang tidak habis RM 70

Alhamdullilah weekend yang busy. Ngam-ngam balik kampung dan hujung bulan. So aku busy closing walau tak busy mana pun. Lepas tu kali ini adalah weekend yang paling banyak aku tidur.

Ohya. Seperti yang aku sangka memang setiap bulan period aku awal 1 hari dari bulan lepas. Alhamdulliah period. Cuma kali ini aku rasa penat sikit sebab sampai kampung jumaat lepas jam 12 pagi sudah. 

Aku terpaksa pula ke rumah kami untuk bersihkan bilik. Laki aku dan kawan-kawannya tidur di rumah tu. Aku tidur rumah parents aku. Hahaha.

Back to main story. Kami sebenarnya mau buat 10 steps skincare routin orang korea. So aim utama kami ini mau buat ini ialah mau tengok, betulkan skincare routine korea tu boleh mengubah rupa paras seperti nelofar. Hehe.

Aim utama kami dalam cabaran ini ialah hydrating dan mau ajar diri agar RAJIN buat skincare rutin. So kena buat betul-betullah supaya benda tu berhasilkan? kikiki.

Memang kami beli semua produk watson, sebab mau mur-mur dan mau tau. Produk drugstore ini mampukah buat skin aku yang superdry ini kekal ter-hydrate.  

So kami memang pilih produk yang paling murah dan bebas dari bahan-bahan yang bahaya untuk dry skin. Apa bahan yang bahaya untuk dry skin?

1. Alkohol
2. Pewangi/perfume/fragrance
3. SLS

So produk yang kami beli di atas tu adalah antara produk yang paling kurang risiko ada 3 bahan yang haram dalam dry skin.

Kalau pun ada produk yang haram dalam produk tu. Tapi mungkin ingredient dia di kedudukan paling bawah.

As u know atau yang baru pertama kali dengar. Kandungan produk dalam skincare itu dilihat dari atas. Contoh baca ingredient dari atas kalau awal-awal sudah ada alcohol. Maksudnya kandungan utama produk itu ialah alkohol.
Mau skincare terbaik, belajar baca ingredient.
Naaa.. Nextime kita belajar macam mana cara untuk baca kandungan skincare. Hehe.

So hari ini aku start pakailah semua produk ini. Produk yang aku biasa pakai aku simpan dahulu. See u on April. Hahaha.


Mula-mula ambil Safi, tapi pusing-pusing dalam Watson selama sejam. Aku jumpa pula Weekend Special. So grab terus!

Dah asingkan duit RM 70 di boost. Samopai kaunter boost offline. huhuh.

Selain skincare, pengambilan makanan sihat juga penting sangat untuk kulit yang sihat. Alhamdullilah hari ini juga aku start join Jom Detox. Aim nak buang 10 kg. Hehe.

Ulasan

  1. Saya pula rutin minum air mineral 1.5 liter dengan air lain-lain bermula minggu lepas. Kira banyakkan minum air.
    Semoga maju jaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah. Saya tidak cukup kalau 1.5L saja. Mau 3.5L untuk berat saya

      Padam
  2. dulu semangat juga nak buat 10 step routine tu tapi sekarang ni dah malas. pakai basic skincare je..hehe

    gudluck ye :) ♕Tiara Sapphire♕

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. baru day 2 hari ini. semoga semangat sentiasa

      Padam
  3. Rajinnya kamu Elly. Saya pakai toner saja pun, pandai malas 😅..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala.. kena rajin sebab mau kulit sihat before raya./

      Padam
  4. Alhamdulillah sy konsisten pakai.. cuma lepas ja balik dr pulau ya Allah malasnya nak buat hahaha .. good luck,,, mau tgok juga hasilnya mcm mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selalunya balik dari bercuti tiba-tiba jadi malas. hahaha

      Padam
  5. Bestnya shopping la mma x shopping di watson

    BalasPadam
  6. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan Popular