Meal Shake Shaklee

by - April 10, 2020

Semalam cek Google Photo, jumpa banyak gambar dan video anak-anak dengan Meal Shake. Bila check dalam Facebook, rupanya ramai juga mama-mama beli Meal Shake dengan aku dulu sebab anak sembelit. Kes sama dengan Yayang lah tu.

Aku suka sangat Meal Shake ini sebab bermacam resepi boleh buat. Lagipun sarapan paling lengkap dan senang untuk anak-anak. Cek resepi sini Resepi Meal Shake Strawberry
Gambar lama
Dulu Yayang pernah sembelit teruk sangat, sampai dia tidak mampu duduk sebab sakit perut. Lepas tu lama dia tidak dapat p toilet. As mom, aku memang risau. Risau sampai sama-sama kami menangis tepi toilet. Macam-macam juga aku bagi masa tu. Pisang, betik semua tu aku try. Tapi memang tidak efektif di perut Yayang. Sampailah kami bagi Meal Shake.

Apa Meal Shake ini sebenarnya?

Meal Shake ini sejenis minuman yang lengkap dengan serat dan protein. Macam yang kita tau, protein ini membantu membina dan memperbaiki tisu dalam badan.

Meal Shake ini serbuk, 1 tong Meal Shake boleh guna sampai 16 servings. Tapi anak-anak aku sehari 1 sudu saja, campur dengan susu diorang. So cukuplah sebulan.

Ada yang tanya, bolehkah orang alergik dengan susu kambing dan lembu minum Meal Shake?

Boleh gais. Sebab Meal Shake ini dari kacang soya dan kacang soya ini pula dari kacang soya yang tidak diubah secara genetik. Bahan yang dipakai bahan yang beyond organic.

Dalam Meal Shake ini ada 24 jenis Vitamin dan Mineral penting dan paling best ialah transfat dan lemak-lemak yang tidak baik, tiada dalam Meal Shake.

Kenapa anak ada sembelit bila minum Meal Shake, pembuangan lebih lancar?

Sebab dalam Meal Shake ada Dietary Fibre atau yang kita lebih faham ialah Serat. Manusia sangat perlukan serat ini. Menurut https://kidshealth.org/ kanak-kanak umur 5 tahun keatas perlu ambil 10-15g fiber setiap hari. Tapi anak-anak kita makankah sayur?

Bayangkan brokoli tu cuma ada 0.8 gram fiber saja untuk 31 gram brokoli. Anak aku pemakan sayur juga, tapi kalau mau dapatkan 10g fiber dalam brokoli kena makan 400g brokoli. Kau gase anak-anak kita mampu makan 400g brokoli. Anak aku tak, setakat 2 3 ketul tu diorang boleh saja makan. Tapi kalau sampai 400g brokoli orang tua macam aku pun tak makan banyak tu.

So that why ada anak-anak kita terkena sembelit, sebab diorang tidak cukup fiber dalam badan. Oleh itu, dengan ambil Meal Shake ini sudah cover 30% keperluan fiber si anak. Lagi 70% boleh ambil dari makanan harian seperti sayur dan buah yang diorang makan. 


Meal Shake juga ada mineral penting, iaitu sodium. Penting sodium ini untuk badan kita, tapi tidak bemaksud kita perlu feed anak kita dengan makanan yang masin-masin. Sebab overdose sodium pun boleh memburukkan keadaan. 
Actually anak-anak umur macam diorang Yayang hanya perlukan 1.2g sodium. Which is sangat baiklah dalam Meal shake sebab cuma ada 0.08g sodium.

Selain itu ada vitamin A, B, C, E, D, Kalsium dan lengkap dengan iron. No wonderlah ada customer bagi anak minum Meal Shake hari tu, Hemoglobin anak naik. Yelah, Vitamin-Vitamin dalam Meal Shake semuanya bagus untuk peredaran darah.

Betulkah Meal Shake meningkatkan selera makan?

Sebenarnya ramai yang ada anak overweight takut bagi anak diorang makan Meal Shake sebab takut tambah gemuk. Meal Shake lengkap dengan 24 jenis Vitamin dan Mineral. Vitamin dan Mineral tu bagi balance keperluan badan anak kita. Mana yang kurang nutrisi, Vitamin yang ada dalam Meal Shake akan bekerja. 

So itu sebab anak yang tiada selera makan, boleh ada selera makan selepas ambil Meal Shake dan anak yang overweight akan ada weight management yang baik selepas ambil Meal Shake.
Bulan ini sempena puasa bakal tiba, Shaklee buat promo Meal Shake. 

Beli 2 botol dapat 10% diskaun. Aku paham ada yang mau try dulu, mau sebotol boleh jak. Chat aku jak ya CHAT SINI

hugs
blushermerah_

You May Also Like

7 ulasan

  1. Elok untuk budak-budak alami sembelit makan ni. Top up serat dan nutrien.

    BalasPadam
  2. menu sihat ni kan elly :) kak AJ singgah sini pertama kali :)

    BalasPadam
  3. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    BalasPadam