Review Youth Cleanser

by - April 04, 2020

Memandangkan tadi kawan aku ambil stok Youth Cleanser, so aku story morylah pasal Youth Cleanser ini. 

Cleanser ini sampai lama sudah. Tapi disebabkan dia Working From Home. So Sabtu baru dapat keluar. Dia siap bagi aku gambar cleanser dia yang betul-betul habis sudah. Haha. Tengok gambar bawah? Aku pun buat macam itu kalau cleanser mau habis sudah. Bukan cleanser jak ya, semua jenis krim yang tube macam ini. Memang aku potong.

Sebenarnya sebelum cuba Youth Cleanser ini bermacam-macam juga cleanser aku try. Bermacam jenis tanpa kenal harga. Hari ini aku mau cerita sikit pasal Youth Cleanser ini. Aku pakai Cleanser ini sudah 2 tahun. Aku antara orang pertama yang beli Youth Cleanser ini masa baru-baru masuk Malaysia. Aku beli 2 set terus. 
Gambar Pinjam!
Sebelum Youth sampai Malaysia, aku sudah study ingredient dia. Adakah sesuai untuk sensitive skin and super dry skin macam aku.

So sini aku share ingredient utama Youth Cleanser

1. Vital Repair+® Complex

Ada pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. Kulit kita ini makin tua, makin perlu nutrien-nutrien yang boleh menghalang radikal bebas dan nutrien yang boleh boost tumbesaran sel sihat kulit.

2. Green Algae

Siapa terbayang lumut bila cakap pasal algae. Haha. Rupanya green algae ini ada asid amino. Maksdunya tinggi protein! Green algae bantu untuk tegangkan kulit dan rasa lebih tenang. Ada micro dan macro algae ini yang bantu kulit kita hydrated.

3. Muscadine Grape Polifenol 

Muscadine Grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. 

Itulah kandungan utama Youth Cleanser. Dibawah ini kandungan pembawa Youth Cleanser. Kalau kamu tengok semua kandungan pembawa so good for your skin. All skin type gitew!
Sebab kandungan utama Youth Cleanser ini sangat power dan telah di patenkan. Experience pakai Cleanser ini pun sangatlah best. Maksud di paten tu, tiada company lain boleh pakai kandungan itu selain Youth. No ciplak-ciplak.

Ini pengalaman aku pakai Youth Cleanser untuk jenis kulit aku super dry skin!

1. Bila aku usap gel cleanser ini di muka, even kulit aku ini mengerutu dan macam tanah kering seribu tu. Kulit aku tidak rasa pedih. Lepas tu tidak rasa gatal bila usap muka lebih 1 minit. Bukan macam cleanser lain. 

2. Cleanser ini tiada buih gais. So aku beranggapan, bersihkah muka aku? Tapi sebab kandungan green algae itu ada dalam Youth Cleanser ini, so tiada buih pun kulit bersih. Bestkan? Mestilah best.

3. Bila keringkan air di muka, muka tidak rasa ketat. Walaupun moist oleh oil tu, tapi masih rasa segar dan bersih. Minyak yang ada dalam Youth cleanser ialah minyak avocado. Macam korang tau, avocado ini sangatlah bagus dan tinggi kandungan omega 3. So orang yang ada dry skin dan eczema sangatlah sesuai guna Youth cleanser ini.

4. Youth Cleanser ini gel oil tapi tidak berminyak macam cleanser lain berbentuk gel oil. Tidak juga terlalu cair. Tengok di bawah dia punya struktur gel oil. 

Kawan aku pula. Kawan aku di gambar pertama tu. Dia ada oily skin.

1. Dia pun cakap, pada asalnya tidak percaya Youth Cleanser ini boleh atasi masalah kulit berminyak dia. Kalau dulu, baru waktu lunch sudah berminyak muka. Tapi since pakai cleanser ini, sampai habis kerja. Kulit tidak berminyak. 

2. Aku ingat lagi 1st time dia pakai Cleanser ini, boyfriend dia tegur skin dia getting better lepas 2 minggu. Padahal pakai cleanser jak tu. Memang awal-awal dia pakai Youth skincare, start dengan cleanser.
Banyak lagi pengalaman best kawan-kawan lain. Tapi aku cerita kisah aku sajalah. Haha dan terselit kisah kawan aku ini. Sebab kami memang sama dari dulu. Tidak pernah ada skincare yang sesuai dengan kami, sampailah Youth ini keluar!

So itulah review aku pasal Youth Cleanser ini. 

Kamu suka pencuci muka jenis apa? yang berbuih atau yang tiada buih. Aku dulu waktu remaja, aku suka pakai pencuci muka yang banyak form, sebab aku rasa sangatlah bersih pakai pencuci muka yang banyak form. Yang endak suka tu bila lepas lap air di muka, muka jadi ketat sampai mau senyum pun susah! Tapi sejak study pasal skincare ini. Aku baru tau, jenis kulit macam aku ini tidak sesuai pakai pencuci muka jenis berbuih.

Harga Cleanser ini RM 193.75 untuk bukan member. Tapi kalau aku better jadi member, sebab masuk member pun RM 35 saja. Harga member pula RM 155. Mesti ada yang cakap mahal, hehe. Ya mahal bagi skincare biasa. Tapi untuk Youth ini dia ada ingredient sendiri yang produk lain tiada. So berbaloilah beli.

Lagipun 1 tube ini pakai 3-4 bulan. Aku selalu beli ini ajak downline aku main hui. Selalunya bawah RM 35 seorang/bulan. So setiap kali habis, sampai turn. Hehe. Siapa mau join hui bolehlah isi form ini. Lepas isi, terus chat aku

hugs
blushermerah_



























You May Also Like

3 ulasan

  1. Tahan lama juga cleanser Youth ni.

    BalasPadam
  2. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    BalasPadam