Sale Shaklee Naik 60%

Salam sayang semua. Apa khabar? 

Alhamdullilah aku sihat, semoga kamu pun sihat ya. Hari ini genap 15 hari aku tidak menulis di blog. Since 15 hari lepas, aku tiba-tiba malas buat semua kerja termasuklah menulis. Lagipun aku agak busy di WhatsApps. Hehe. 1 lagi, otak aku macam tiada idea mau menulis. Aku ada juga try menulis, tapi memang tepu ini otak. Lepas tu bila sudah stop 2 3 hari, pandailah tu bagi alasan mau start 1hb. 
Apa-apa pun, belum terlambat aku ucapkan Salam Ramadan kepada semua kawan-kawan blog. Aku mohon maaf pada semua dan aku maafkan semua orang. Amin. Semoga kita semua mendapat rahmat dan berkat dalam Ramadan.

Sebenarnya mau share dengan kamu. Bulan lepas, Allah bagi hadiah buat aku dan team. Aku efektif penerima bonus 21% pada hari ke 20 bulan April dan seterusnya 3 orang leader aku rank up. Jualan terkumpul kami sebanyak RM 36,590. Adakan leader aku minta doakan awal April tu. Alhamdullilah, dia rank up juga.

Sebenarnya jualan Shaklee kami naik 60% dari bulan lepas. Ya Allah bukan kami yang hebat, tapi Allah yang hebat bagi kami customer yang hebat-hebat. Masya-Allah Tabarakallah. Allah yang hebat bagi kami rezeki. 

Aku belajar beberapa perkara baru sebenarnya dan ini mungkin asbab kecil yang Allah pandang untuk izinkan kami ada sale begitu banyak.

Ini bukanlah tips aku 100%, ada kawan-kawan yang share.

1. Qada Solat
- Dulu pernah kawan cakap ini adalah aib kita. Betul ini aib kita sebab tinggalkan solat, itu sebab kita kena Qada Solat. Semoga Allah terima usaha kita. Selain itu, mana tau Allah mau ambil nyawa kita. At least kita mati dalam keadaan berusaha untuk Qada Solat. Aku pernah tulis sini.

2. Sedekah
- Dalam team kami, kami ada 1 check list rohani. Setiap subuh sedekah sesuatu amount dengan konsisten. Musim PKP, musim ramadan memang peluang untuk bersedekah sangat luas. Alhamdullilah. Bagi yang bersedekah sebiji benih, Allah akan balas dengan 10 kali ganda minimum.

3. Doakan Orang Lain
- Dulu kalau orang minta doa, aku just cakap Amin Amin. Now bila doa, aku doakan orang tu sungguh-sungguh. Doa dari hati, tadah tangan. InsyaAllah malaikat yang mencatat doa kita untuk orang lain, malaikat juga doakan kita. Bayangkan, kita doakan orang tu. Malaikat yang maha tinggi darjatnya itu doakan kita. So start dari sekarang, kalau mau doakan orang lain. Doakan sungguh-sungguh.

Banyak lagi sebenarnya tips, tapi ini antara tips yang aku baru buat dan istiqomah buat. Minta kawan-kawan doakan aku melahirkan lagi 8 orang leader baru bulan ini ya. Sama-sama berbalas doa, kiranya ada diantara kawan-kawan mau minta bantuan doa. Boleh komen ya. InsyaAllah, kita doa sama-sama. Kita tidak tahu doa siapa yang Allah angkat, yang penting ini salah satu usaha kita.

Allah marketing plan is beyond logical!

Selain itu, aku juga war-warkan untuk mencari biz partner baru. Manatau ada yang mau join, boleh terus whatsapp aku ya. Link sini

blushermerah_

4 ulasan:

 1. Saya doakan untuk Elly.
  Elly doakan saya bertemu jodoh dengan lelaki yang bau yer.

  BalasPadam
 2. Alhamdulillah..semoga terus dimurahkan rezeki

  BalasPadam
 3. Tahniah,moga lebih sukses ye elly

  BalasPadam
 4. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
  Kesempatan Menang Lebih Besar,
  || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

  BalasPadam

Hi Kawan-kawan