Review Youth Hydrating Gel Mask

Lama tidak menulis, rindu sangat dengan kawan blog. Even Instagram pun lama sangat aku tidak update. Hehe. Ini bukan juga pembawaan pregnant actually, tapi aku teramatlah busy sampai mau on laptop untuk masuk Web Shaklee saja. Hehe. Stock sekarang yang sangat limited make me tired gitu. Haha. Sebab mau berebut sebotol Supplement Shaklee tu dalam 1 minit beribu orang beli.

Lagi pun aku lama sangat tidak ikut KPI sendiri. To Do List kelaut. So malam semalam aku try untuk keluar dari zon sibuk dan off phone. Barulah review balik KPI setiap hari. Sebenarnya selain berebut stok, banyak juga aku buang masa tengok benda lain. KIKIKIKI. Salah sendirikan?

Hari ini aku mau review sikit pasal Youth Hydrating Gel Mask. Mask ini sudah keluar tahun lepas tapi aku tidak try pun. Baru try bulan lepas. Hehe. So lepas try aku punyalah menyesal tidak try waktu baru keluar. Mujur masih ada mask ini. 

Tapi aku pakai yang Gold tu.

Mask ini aku jarang sangat mau pakai, even sheet mask aku beli awal tahun ini. 1 pun aku belum pakai. But since adik aku mencari mask untuk dia review, aku pun belilah mask ini. Tapi before dia balik Kudat, aku try 1 kali mask ini. Ya Allah the feeling using this mask kan. Sangatlah terasa tu kulit bertenaga dan energetic.

Aku pakai mask ini masa kulit aku mau tumbuh 1 butir jerawat di pipi kiri. Orang cakap, jerawat di pipi kiri ini sebab keadaan hidup yang stress dan alergik. Aku rasa both. Haha. Aku memang tengah ada alahan masa tu, kulit aku ada keradangan sikit. Mungkin kurang minum air. Stress pun ya, sebab aku punya peti ais kena defrost.

Cerita pasal jerawat tu, keesokan harinya. Memang jerawat yang mau timbul tu terus kecut serta merta. Tiada rasa sakit sudah pada kulit pipi. Kamu pahamkah tu perasaan sakit pada kulit kalau jerawat timbul? hehe.

Mask ini kena pakai 10-30 minit saja tau. Entah kenapa ada mask yang boleh bawak tidur. Sebab mask ini kegunannya untuk tarik toksin di bawah lapisan kulit muka kita keluar. Kalau sampai bawa tidur, toksin dah keluar masuk balik. Gitulah aku punya imaginasi. Haha. So uolls, lepas ini mask jangan bawak tidur ye.

Ok mari check it out the main ingredient Hydrating Gel Mask

1. Hyaluronic Acid

  • Menggalakan kulit lebih sihat dan lebih lembut
  • Bantu penyembuhan luka lebih cepat
  • Memberi soothing / menenangkan pada kulit
  • Regenerate skin cell
Itu sebab bila, pakai mask ini. Jerawat yang timbul tu, senang saja kecut. Sebab fungsi hyaluronic acid dalam Gel Mask ini bagi soothing pada kulit dan bantu penyembuhan luka lebih cepat.


2. Aloe Leaf Juice
  • Bantu atasi burn / sunburn
  • Bantu sembuhkan lebam dengan cepat
  • Tinggi hydration 
  • Kurangkan kedutan
Aloe ini ada Vitamin B1, B2, B3, B6, Folic Acid, Vitamin C dan Vitamin E. As u all know, semua vitamin yang dia ada ini memang sangat penting untuk pertumbuhan sel kulit baru dan bantu kulit anti aging. Dalam Aloe juga ada mineral penting!

3. Centella Asiatica
  • Anti-Keradangan
  • Tinggi anti-oksidan
  • Bantu cerahkan kulit
  • Tingkatkan penghasilan collagen
Centella ini kalau tengok dalam google ianya daun pegaga. As u know, daun pegaga ini sangatlah bagus untuk ubat-ubatan dan memang terkenal dengan mengatasi masalah gatal-gatal. Gatal-gatal ini termasuklah keradangan. Tu sebab orang pakai Gel Mask ini, ada keradangan pada kulit terus redah serta merta.

4. Chamomile Extracts
  • Anti bakteria
  • Menyegarkan
  • Hypoallergenic
  • Anti Gatal
Patutlah Gel Mask ini sesuai untuk orang yang ada dry skin. Sebab bila individu ada dry skin. Memang senang sangat kena gatal-gatal.