Testimoni Eczema Omega Guard

by - Julai 16, 2020

Doktor cakap kurap air, sebab benda tu biji-biji di celah-celah jari kaki. Gatal dia Tuhan saja tau. Mula-mula sedikit, lama-lama makin banyak. Sampai dalam kuku pun ditumbuhi biji-biji.
Aku pernah kehilangan kuku jari kelingking kaki dan jari manis kaki sebab ditumbuhi biji-biji kurap air. Bermacam jenis krim letak, tak jalan.
Mula-mula kena tahun 2014, biji-biji tu kecil. Lama-lama merebak di bahagian tumit kaki pula. Waktu 2017, aku pun buat check up di Klinik Kesihatan Malaysia. Doktor sahkan itu Contact Eczema. Which is benda ini wujud bila terkena mungkin air atau tempat yang kotor.
Eczema ini serba salah kita dibuatnya. Masa tak ‘masak’ lagi sedap sangat garuk. Gatalkan. Tapi bila dah ‘masak’ dan berdarah sebab di garuk. Masa itulah mau cuci kaki pun pedih. Mau sangat cepat kering.
Bila kering, ketat pula. Kalau di kaki selalunya waktu mau jalan tu. Boleh pecah dan merekah eczema yang sudah kering. Parah!
Bila pecah, berdarah dan bengkak! Serba tak kena dibuatnya!
Tapi aku perasaan, start tahun 2018. Eczema aku semakin hari semakin baik. Semakin berkurang. Kalau dulu eczema di muka sebulan mesti 14 hari merana!
Lepas tu kaki pun sensitif sangat dulu. Terpijak tempat yang basah atau lembab, memang trigger terus gatal di kaki sampai lead to eczema.

Sekarang ini! Alhamdullilah, sejak amalkan Omega Guard sejak 2018. Memang eczema saya betul-betul jarang tak berkunjung di muka dan di kaki tu setakat kering, tidak sampai eczema!
Alhamdullilah. Selain Omega Guard, saya juga amalkan Vivix. Cuma bila pregnant ini, saya bergantung pada Omega Guard dan Set Hamil Shaklee yang lain!

Order sini sekarang! Ada 10 botol saja https://wa.link/fth6j5

You May Also Like

3 ulasan