Photoshoot untuk Shaklee

Alhamdullilah Jun 2020 aku berjaya rank up as Coordinator Shaklee, rank ini adalah rank tingkat ketiga dalam Shaklee. Rezeki Allah. Paling best bila rank up Coordinator 4 orang bersama downline. Alhamdullilah.

So kami diminta photoshoot untuk masuk dalam majalah Shaklee. Hehe. Aku sebenarnya boleh saja photoshoot di rumah. Kamera ada, background ada dan sebenarnya aku ada saja gambar photoshoot. Tapi aku mau juga photoshoot baru.


Lagipun aku tiada blazer. So tu sebab juga aku mau photoshoot di kedai. Haha. Alhamdullilah jumpa yang murah saja. RM 100 untuk pelbagai post dan dapat semua softcopy. Kira murah bah kan? Sebab aku tidak pernah photoshoot berbayar. Pernah photoshoot dulu tapi Shaklee sponser. Lepas tu adik aku yang ambil pun ada juga. Hehe.

Ini salah satu hasil gambar yang aku suka. Semua on point. Tengok seluar laki aku, seluar kerja dia lagi. Haha. Memang dia atau aku tidak pernah kerja yang perlu pakai pakaian formal bah. Dulu aku kan kerja site. Pakai coverall atau jaket dan jeans. Laki aku pula ada garage kereta. Memang jeans dan tshirt saja. Baju dia tu pun aku bawa dari rumah. Dia tukar masa di sana sudah. Haha.

Tadaaaaaa... 4 orang new Coordinator. Alhamdullilah team makin besar. Siapa mau join kami, di alu-alukan tau. 

Sebenarnya apa kelebihan join Member Shaklee under Eagle Family?

1. Membership RM 35 sahaja

2. Once kita join member, automatik terus dapat harga member dengan diskaun 20-30%.

3. Join member saat ini, saat ini juga boleh start bisnes. Tiada belian minimum.

4. Kelayakan bonus start dari 5%-21%. Belian RM 500 layak dapat bonus 5%. Semakin banyak belian, semakin besar bonus.

5. Kelas nutrisi free. Selain daripada menjadi bisnes partner, kita juga akan dapat kelebihan untuk belajar mengenai pemakanan yang sihat dan betul. Belajar pasal skin dan banyak lagi. Request saja.

6. Kelas bisnes free. Boleh belajar bisnes dengan lebih dalam. Sebenarnya 90% ilmu bisnes aku adalah asbab join Shaklee.

7. Banyak kemahiran di apilikasikan. Contohnya kelas Youtube, Photoshoot, kelas Facebook dan blog. Memang banyak ilmu. Lot of ilmu. Antara mau atau tidak saja.

8. Kalian juga berpeluang untuk mendapat pendapatan start dari 2 angka sehingga 4 angka untuk stage ini.


Kelebihan Rank Up Leader?

Aku mengambil masa lebih dari 2 tahun untuk rank up leader. Sebab zaman aku join Shaklee, dunia mengalami kemerosotoan ekonomi. So yang join dengan aku memang korang boleh survive even waktu kejatuhan sebab mak Shaklee korang pernah survive from that. Haha.

Since aku rank up as leader banyak benefit aku dapat. Salah satunya dapat bonus 4 angka setiap bulan. Setiap tahun since rank up leader aku dapat invitation dari Shaklee untuk sertai Business Leader Conference. Di mana conference ini hanya leader yang efektif saja boleh datang dan mendapat jemputan.

Tapi sebenarnya rank up as supervisor ini baru permulaan. Sekarang di rank cooridnator, wah. Its so best. Sebab dapat extra bonus.

Dulu Supervisor aku cuma dapat bonus 21%, rank up as Senior Supervisor dapat bonus 21%+5% untuk leader bawah aku. 

Rank up as Cooridnator dapat  

21% bonus effective leader

5% bonus 1st level

4% bonus 2nd level

3% bonus 3rd level

3% extra bonus for Coordinator

So total semuanya dapat 36%. 36% ini tidak kurangkan pun bonus downline. Ini bahagian aku sendiri as leader. Bestkan?

Allah sudah pesan dalam Quran "Kami akan tambah nikmat pada yang sabar". Aku memang bertahan dengan Shaklee sebab makan produk ini dan aku memang sabar dengan tomahan orang sebab aku tau Shaklee bukan sekadar bisnes atau duit. Tapi its a lifestyle.

So korang, yang mau join team aku. Sila cepat. InsyaAllah aku bantu from A to Z.

See u next time.

Ulasan

  1. Tahniah Elly rank up as coordinator Shaklee :)

    BalasPadam
  2. Tahniah. Semoga semakin berjaya.

    BalasPadam
  3. Lain muka Elly dari yang gambar dekat profile blog tu.
    Wah! hebat tahniah.
    Alhamdulillah.

    BalasPadam
  4. ok tu harga RM100 boleh mcm2 gaya dah..

    BalasPadam
  5. Tahniah! Semoga terus maju jaya.

    BalasPadam
  6. goodluck kak utk bisnes :D

    jom join GA ni

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/520-giveaway-by-garaeki.html

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan Popular