Review Youth Toner - 10 Sebab Aku Suka Youth Toner

Dua minggu lepas aku langsung tidak pakai skincare dalam masa seminggu. Keluar rumah tanpa skincare, tidur tanpa skincare. Kecuali cuci muka guna pencuci muka. Lepas seminggu kulit aku naik rashes. Tidak teruk tapi rasa kulit muka di bahagian rahang tu burn dan rasa kasar sangat.


Lebih kurang macam tempat aku bulatkan tu kena 2 minggu lepas. Ini memang sebab kurang minum air dan kulit tidak cukup 'makan'. So Alhamdullilah lepas menghadapi 2 minggu yang penuh tragis itu, aku pun kembali ke rutin asal ku. Gambar tu tahun 2017 punya gambar. Kulit aku tidaklah seteruk dulu cuma tiada selfie tu yang tunjuk gambar lama saja. Haha.

Sebenarnya kulit aku ini memang super dry skin dulu. Sekarang kuranglah super tu. Tapi masih ada dry skin kalau tidak cukup beri 'makan'. Kalau aku kena rashes atau dry skin memang aku tau sebab apa. Kulit tidak cuci dengan betul, lepas tu kotoran tak habis bersihkan dan dehydrated.

So first things aku buat memang cuci muka guna formula 60 saat. Bagi circulation darah tu jalan dengan lancar di kulit. Lepas tu, aku pastikan sehari aku akan pakai toner 2 kali. Pagi dan malam selepas cuci muka. Sebab toner ini bantu untuk beri soothing kulit kita.

Sebenarnya dulu mula-mula try Youth Toner ini rasa takut juga mau beli. Takut tidak berbaloi beli dan takut tidak habis. Sebab selama ini beli toner memang tidak habis. Pakai sekali terus tidak pakai lagi sebab kesan di kulit tu melekit. 

Tapi Youth Toner ini beri kesan yang sangat segar bugar. Memang sangat segar dan tidak pedih uolls. Aku boleh JAMIN ini adalah toner terbaik di dunia.

Pengalaman aku sendiri pakai Youth Toner!

1. Pakai tidak rasa pedih macam toner lain.

2. Pakai tidak rasa ketat di kulit.

3. Pakai tidak rasa melekit di kulit.

4. Kulit lebih segar.

5. Kulit mati senang tertanggal walaupun sapu dengan lembut.

6. Atasi masalah kulit kering aku. 

7. Atasi masalah gatal di kulit muka. Gatal macam hama.

8. Atasi jerawat dan ruam yang tumbuh tak di undang di kulit.

9. Senang keluarkan black head dan white head.

10. 1 botol 177 ml, RM 200 for non member. Kira-kira dalam RM 50 sebulan penggunaan. Kalau member jauh lebih murah gais. Berbaloi.


1 thing aku sangat suka juga, botol ini dan semua produk Youth sangatlah minimalis. Ngam dengan gaya hidup aku yang mau semuanya minimalist.

Selain aku, memang ramai juga kawan yang bagi feedback best pasal Youth Toner ini.


Siapa ada dry skin, wajib try tau! Sebab aku ada dry skin dan Toner ini bantu atasi dry skin aku. Grab now! http://shakleekudat.wasap.my
 


 

11 ulasan:

 1. Nice product. Saya ada wat free product review. :) Jemput join my GA :) http://www.aimisyahirah.com/2020/09/special-september-giveaway-by-misya.html

  BalasPadam
 2. memang best toner Youth. kulit tak rasa panas lepas sapu :)

  BalasPadam
 3. Teringin juga hendak cuba walaupun kulit tiada masalah kulit kering.

  BalasPadam
 4. Untuk mempermudah kamu bermain guys www.dewapk.name menghadirkan 9 permainan hanya dalam 1 ID 1 APLIKASI guys,,,
  dimana lagi kalau bukan di www.dewapk.name
  Kini Hadir Deposit via Pulsa Telkomsel / XL ( Online 24 Jam )

  BalasPadam

Hi Kawan-kawan